Σκάνδαλο με τον γηραιότερο σκύλο του κόσμου – Αμφισβητείται η ηλικία του

Ο Μπόμπι, ένα καθαρόαιμο μαστίφ του Αλεντέζου από την Πορτογαλία, αναγνωρίστηκε τον Οκτώβριο του 2023 ως “ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου”, κατακτώντας μάλιστα το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Μπόμπι έφτασε σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε, από το 1939, ένας αυστραλέζικος ποιμενικός, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 29 ετών και 5 μηνών.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν σήμερα, Τρίτη (16/1), διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αρμόδια επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες ανέστειλε προσωρινά τον τίτλο του Μπόμπι, “λόγω αμφιβολιών”.

Οι αμφιβολίες για την ηλικία του

Πρώτοι αμφισβήτησαν την ηλικία του Μπόμπι ορισμένοι κτηνίατροι, μετά από προσεκτική εξέταση των φωτογραφιών του ενώ χρήστες του διαδικτύου κατήγγειλαν πως σε φωτογραφίες του 1999 ο Μπόμπι φαίνεται να έχει διαφορετικού χρώματος πατούσες από τον σκύλο, που πέθανε στην Πορτογαλία στις 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, σε έρευνα του περιοδικού Wired διαπιστώθηκε ότι ο Μπόμπι είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της πορτογαλικής κυβέρνησης μόλις το 2022, ένα χρόνο πριν πεθάνει. Εκείνη την εποχή, ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει ότι ο σκύλος είχε γεννηθεί το 1992, αλλά ένας υπάλληλος της βάσης δεδομένων δήλωσε ότι δεν είχε «καμία εγγραφή ή στοιχεία που να μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν αυτή τη δήλωση», ανέφερε το Wired.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε, “Aποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τους τίτλους για τον “γηραιότερο σκύλο εν ζωή” και τον “γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά μας”.

Ο Μπόμπι παραλίγο να σκοτωθεί την ημέρα της γέννησής του

Ο Μπόμπι πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1992 μαζί με τα τρία αρσενικά αδερφάκια του, σε μια αποθήκη που διατηρούσε η οικογένεια Costa, για να φυλάσσει τα ξύλα της.

Ο ιδιοκτήτης του, Λεονέλ Κόστα, ήταν μόλις 8 ετών όταν γεννήθηκε ο Μπόμπι και, όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο πατέρας του ήταν κυνηγός και επειδή είχε ήδη σκυλιά αποφάσισε να σκοτώσει τα νεαρά κουτάβια, όταν γεννήθηκαν.

“Δυστυχώς, εκείνη την εποχή θεωρούνταν φυσιολογικό από τους μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έχουν πολλά ζώα στο σπίτι, να θάβουν τα νεογέννητα σε μια τρύπα, ώστε να σκοτωθούν”, ανέφερε. Πράγματι, ο πατέρας της οικογένειας Costa σκότωσε όλα τα νεογέννητα κουτάβια, εκτός από ένα. Τον Μπόμπι.

Ο Λεονέλ απέδωσε τη μακροζωία του στο “ήρεμο περιβάλλον, μακριά από την πόλη” ενώ εξήγησε πως “έτρωγε πάντα ό,τι τρώγαμε εμείς”.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.