Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων για το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων

Για άλλη μια φορά ο σύλλογος γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων ενημερώνει τους γονείς για την κατάσταση που βιώνουν τα νήπια και προνήπια στο συγκεκριμένο ενοικιαζόμενο κτήριο, το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο και ανασφαλές.

Μικρές αίθουσες, μη καλά συντηρημένα κλιματιστικά, έλλειψη υποδομών, καθαριότητα που δεν έχει καμιά σχέση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς η καθαρίστρια έχει διατεθεί στο σχολείο για ελάχιστες ώρες. Σαν να μην έφταναν αυτά, η υγρασία και η μούχλα, τα νερά που έμπαιναν μέσα στην τάξη αποδείχτηκε ότι προέρχονταν από το βόθρο του διπλανού κτηρίου. Και όταν έγινε μόνωση του τοίχου για να μην εισέρχονται να νερά από το διπλανό βόθρο στο χώρο του σχολείου, υπερχείλισε ο βόθρος και πάλι το σχολείο που βρίσκονται τα παιδάκια γέμισε με λύματα. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια στο συγκεκριμένο κτήριο είχαν πέσει και οι σοβάδες της οροφής.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο 4ο Νηπιαγωγείο Σπάτων, ένα τμήμα του 2ου νηπιαγωγείου Σπάτων στεγάζεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σπάτων, ενώ δεν είναι λίγα και τα προβλήματα των νηπιαγωγείων στην Αρτέμιδα.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί με αξιώσεις το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στις τζάμπα υποσχέσεις και στην κοροϊδία των γονέων

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας των 4 και 5 ετών τι κάνει η Δημοτική Αρχή;

Απολύτως τίποτα, δίνει συνεχώς υποσχέσεις που αθετεί, κοροϊδεύοντας ασύστολα τους γονείς, σε βάρος των παιδιών μας. Πέρσι τέτοια εποχή ο Δήμαρχος κος Μάρκου είχε υποσχεθεί ότι θα φτιαχτεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019, ειδικός χώρος με κοντέινερς βαρέως τύπου για φιλοξενήσει το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου και το 4ο & 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων, αλλά και αντίστοιχος χώρος για το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας.

Φυσικά τα Χριστούγεννα ήλθαν και παρήλθαν αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το καλοκαίρι ο «καθ’ ύλην» αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Παραχεράκης υποσχέθηκε ότι αυτός ο χώρος θα είναι έτοιμος ως τον Οκτώβριο του 2020, ενώ ο Δήμαρχος στο σύλλογο γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου πρόσφατα υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο του 2021….

Και εάν σε αυτά αθροίσουμε τις υποσχέσεις για το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδας, το 7ο Δημοτικό Αρτέμιδας κλπ βλέπουμε ότι το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το έχει ο Δήμος στο τσεπάκι.

Καλούμε τους γονείς όλων των νηπιαγωγείων του Δήμου μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου και να δημιουργήσουν συλλόγους γονέων για να παλέψουν προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν αυτό που τους αξίζει: σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Ή Ένωση Γονέων, θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Το ΔΣ

Υ.Γ: και για να μην αρχίσει η Δημοτική Αρχή να λέει για την ΚΤΥΠ που καθυστερεί (και όντως καθυστερεί) παραπέμπουμε τους πάντες σε ανακοίνωση της Ένωσης το Μάιο του 2017 σχετικά με το 5ο Νηπιαγωγείο για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του: https://esgkspatartemis.wordpress.com/2017/05/07/anakoinwsi-enwsis/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.