Η σκληρή πραγματικότητα του παιδικού καρκίνου – Η φωτογραφία μιας μαμάς που έγινε viral


Η Άλι Πάρκερ από τη Φλόριντα των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό που δεν θέλει κανένας γονιός να ζήσει: Η πεντάχρονη κόρη της δίνει μια άνιση μάχη με τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου.

Με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, μοιράστηκε την ιστορία της μέσω του Facebook, μαζί με μια φωτογραφία που συγκίνησε χιλιάδες χρήστες.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2017, η πεντάχρονη Μπρειλίν Λόχον διαγνώστηκε με διάχυτο γλοίωμα του εγκεφαλικού στελέχους (diffuse intrinsic pontine glioma – DIPG), την πλέον θανατηφόρα μορφή καρκίνου στο κεφάλι, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία.

Στη φωτογραφία που μοιράστηκε η μητέρα της στο Facebook, η μικρή Μπρειλίν βρίσκεται διασωληνωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ στο πλάι της βρίσκεται ο πατέρας τής Άλι, με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Μάλιστα, και ο ίδιος παλεύει με μια ασθένεια του κινητικού νευρώνα σε τελικό στάδιο.

Σε μια ανάρτησή της στο Facebook την περασμένη Τρίτη, η Άλι γράφει: «Όλοι πιστεύαμε ότι και οι δυο τους θα ζήσουν περισσότερο από όλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν μας είχε περάσει από το μυαλό ότι η γλυκιά μου Μπρειλίν θα ήταν αυτή που θα έφευγε πρώτη. Σε μερικές μέρες θα πρέπει να αποχαιρετήσω το όμορφο κοριτσάκι μου. Μερικούς μήνες ή και βδομάδες αργότερα θα πρέπει να αποχαιρετήσω και τον πατέρα μου. Και οι δύο ήρωές μου θα φύγουν μέσα στον ίδιο χρόνο. Γιατί μας συνέβη αυτό;».

Μόνη ελπίδα για την Μπρειλίν είναι μια πειραματική θεραπεία στο Μεξικό, η οποία θα κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια. Η οικογένεια προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα μέσω της πλατφόρμας GoFundMe. Παράλληλα, η Άλι δημιούργησε τη σελίδα Braylynn’s Battalion στο Facebook προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με το εγκεφαλικό γλοίωμα αλλά και να προωθήσει τη χρηματοδότηση για έρευνες και θεραπείες για τον συγκεκριμένο καρκίνο. «Το κοριτσάκι μου αξίζει να ζήσει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή, όπως και κάθε άλλο παιδί που βρίσκεται αντιμέτωπο με αυτόν τον καρκίνο. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό. Κανένα άλλο παιδί δεν πρέπει να αρρωστήσει από τη νόσο και να χάσει τη ζωή του εξαιτίας της. Πρέπει να βρούμε μια θεραπεία.» γράφει η μητέρα στη σελίδα.

onmed