Σοφία Μασούρη: Ψωρίαση ένα νόσημα με πολλά πρόσωπα

Είναι γνωστό πως η ψωρίαση είναι ένα αυτοάνοσο, γενετικό νόσημα που μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και στην παιδική ηλικία .Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο?

Καταρχήν στην παιδική ηλικία είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα παιδιά από λοιμώξεις και κυρίως αμυγδαλίτιδες που ξυπνούν το νόσημα και μπορεί να εμφανιστεί με μικρές πλάκες σας σταγόνες σε όλο το σώμα .

Η προσβολή του τριχωτού που εμφανίζεται συχνά σας ξηροδερμία μπορεί να αποτελεί προμήνυμα μιας ακόλουθης αρθρίτιδας και δεν πρέπει να την αγνοούμε. Το ίδιο ισχύεικαι με κάποιες αλλοιώσεις ή δυσχρωμίες στα νύχια.

Η έκθεση στον ήλιο είναι ευεργετική ,άλλωστε τα φωτόλουτρα αποτελούν και μια από τις πιο αθώες θεραπευτικές επιλογές μας σε παιδιά και έγκυες. Αποφεύγουμε όμως τα ηλιακά εγκαύματα γιατί μπορεί να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πρέπει να θεραπεύουμε την ψωρίαση και να μην σκεφτόμαστε ότι είναι απλώς κάτι δερματικό γιατί η φλεγμονή που εμείς βλέπουμε στο δέρμα παραμένει και μπορεί να επηρεάζει και τις αρθρώσεις μας, την σπονδυλική στήλη, τα μάτια ,την καρδιά και το συκώτι.

Η ψωρίαση σήμερα αντιμετωπίζεται και ελέγχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με ένα 100% καθαρό δέρμα . Ενημερωθείτε για τις πολύ αποτελεσματικές θεραπείες και για μικρές συμβουλές καθημερινής περιποίησης του δέρματος που πάσχει από ψωρίαση.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.