Σοκ από την αύξηση των συμμοριών ανηλίκων – 5.000 περιστατικά μέσα σε έναν χρόνο!

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα της εγκληματικότητας από ανήλικα παιδιά.

Τρία περιστατικά επιθέσεων εις βάρος ανηλίκων σημειώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ηράκλειο Αττικής και Νέα Σμύρνη. Ενώ ένας 17χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σχετικά με τα υψηλά επίπεδα παιδικής παραβατικότητας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Έχουμε διαχειριστεί τουλάχιστον 4 – 5 χιλιάδες περιστατικά, τον τελευταίο χρόνο. Η αλήθεια είναι, ότι αν και έχει πέσει η μίκρο-εγκληματικότητα κατά 24 με 25%, βλέπουμε ότι αλλάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της».

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι η παιδική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση κι έχει φθάσει στα ύψη. Αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και απορρέει, όπως λένε οι ψυχολόγοι, από τα σπίτια και από τα σχολεία».

Μάλιστα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής ανέφερε ότι οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων δηλώνουν ότι φοβούνται τους ανήλικους μαθητές.

Το ανησυχητικό γεγονός είναι ακόμα ότι έχουν κατέβει και τα ηλικιακά όρια της παιδικής εγκληματικότητας, φθάνοντας τα δέκα έτη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.