Σοκ στο Κορωπί: 43χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων!

Το ειδικό λογισμικό CPS (Child Protection System) της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «συνέλαβε» τρεις παιδόφιλους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρκετά αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών κάτω των 15 ετών.

Πρόκειται για ένα 43χρονο φωτογράφο στον Κορυδαλλό, έναν 56χρονο ιδιωτικό υπάλληλο στην Καλλιθέα και έναν ακόμη 43χρονο ιδιωτικό υπάλληλο στο Κορωπί που όλοι τους κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων.

Το ειδικό λογισμικό τους εντόπισε να έχουν τη μεγαλύτερη και συχνότερη δραστηριότητα που αφορά κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Οι κατηγορούμενοι είχαν έτοιμα για διαμοιρασμό συνολικά, 972 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αιτήθηκε την «Άρση του Απορρήτου των Επικοινωνιών» και στη συνέχεια εκδόθηκε η σχετική διάταξη από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία των συλληφθέντων.

Από τις 14 έως τις 19 Δεκεμβρίου κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ένα laptop, 10 σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα sim.

Στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους τρεις άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιά, που τους απήγγειλαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρία (3) άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κατείχαν τουλάχιστον -972- αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, δέκα (10) σκληροί δίσκοι Η/Υ και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.