Σωτηρία Ντούνη: Από το Κορωπί η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, τοποθέτησε πριν από λίγες ημέρες, τη Σωτηρία Ντούνη στη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η κ. Ντούνη συγκέντρωσε τα 4/5 των ψήφων στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ενώ είναι η πέμπτη κατά σειρά γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, μετά τον ‘Αρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1961, είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Paris VIII στο δημοσιολογικό δίκαιο (DEA). Διορίστηκε δόκιμη εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11.7.1989 κι έκτοτε ανήλθε στην ιεραρχία.

Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Paris VIII στο Δημοσιολογικό Δίκαιο (DEA).

Διορίστηκε δόκιμη εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11.7.1989 και προήχθη σε:

Εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.07.1991,
Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 12.09.1996,
Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 26.09.2003 και
Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 13.09.2010.

Τέλος, γνωρίζει την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης συνεχάρη θερμά την νέα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Σωτηρία Ντούνη για την επιλογή της από το Υπουργικό Συμβούλιο της 30ης Νοεμβρίου 2023. Ο κ.Κιούσης της ευχήθηκε καλή θητεία στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δήλωσε ότι είναι μια μεγάλη τιμή αναγνώρισης της επιστημονικής της πορείας και της αφοσίωσης στα καθήκοντά της.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.