Σούπερ Μάρκετ – Kαταγγελίες: Νεκροί, απολύσεις, τρομοκρατία…

Τις σοβαρές καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα σούπερ μάρκετ συνεχίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει:

-Στο Σκλαβενίτη έχουμε ήδη 3 νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού, 1 νεκρό από ανακοπή και δεκάδες εργαζόμενους σακατεμένους από εργατικά ατυχήματα λόγω εντατικοποίησης και όχι από “υπερβάλλοντα ζήλο” και την “κακιά στιγμή” που επικαλείται η εργοδοσία.

-Στον ΑΒ Βασιλόπουλο εργάζονται καθημερινά με τον φόβο μη νοσήσουν άλλα και των απολύσεων. Ήδη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έχουν απολυθεί δεκάδες συνάδελφοι. Σε συνθήκες πανδημίας δε δίστασαν να απολύσουν και συναδέλφισσα καθαρίστρια μετά από 15 χρόνια γιατί όπως της είπαν “δεν τους έκανε”!

-Στα MARKETIN η εργοδοσία αντί για μέτρα προστασίας έχει επιστρατεύσει την τρομοκρατία, την απειλή και την “αναστολή” των αδειών και των ρεπό των εργαζομένων.

Δείτε ακόμα:  Γυναικολόγος διευθυντής στο «Έλενα» ζητούσε φακελάκι 500€ από ετοιμόγεννη!

-Στα ΜyΜarket–Μetro μέσα στην πανδημία υπήρχαν διευθυντές καταστημάτων που με κεντρική κάλυψη έκρυβαν κρούσματα και καλούσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν επιπλέον ώρες. Έφτασαν στο σημείο να λένε πως “δε φτάνει που η εταιρεία σας κάνει τεστ θέλετε να σχολάτε και στην ώρα σας”. Στις αποθήκες της εταιρείας η 10ωρη απασχόληση είναι καθεστώς και η ενημέρωση συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος απαγορεύεται λόγω “προσωπικού απορρήτου”.

-Στα Lidl η επίσημη πολιτική είναι η 4ωρη εξουθενωτική εργασία, οι βάρδιες μέχρι τις 11μμ και το λιώσιμο των 2-3 εργαζομένων ανά βάρδια. Που μπορεί να διαθέτει πιστοποιητικό covid shield άλλα δεν θεωρεί υποχρεωτική την απολύμανση γιατί ….”ο ιός δεν κολλάει στις επιφάνειες”!
-Οι εργαζόμενοι στα Public αναγκάστηκαν να δουλέψουν κλεισμένοι σαν τα ποντίκια πίσω από κατεβασμένα ρολά,

Δείτε ακόμα:  Η Δημοτική Αρχή αποχαιρετά τον Νίκο Ευαγγελόπουλο - Μεσίστιες οι σημαίες σε Μαραθώνα & Ν. Μάκρη

-Στα Μedia Markt κυριολεκτικά μαζί με τα ποντίκια.

-Στα NOTOS και στα ATTIKA που ανοιγοκλείνουν ερμηνεύοντας ή παραγγέλνοντας οδηγίες και υπουργικές εγκυκλίους, το πρόγραμμα, οι μέρες και οι ώρες εργασίας είναι κάτι που οι συνάδελφοι το μαθαίνουν τελευταία στιγμή.

-Στα JUMBO την μια μέρα ενημερώνουν τους συναδέλφους ότι δουλεύουν και την ίδια μέρα μπορεί και να το αναιρέσουν. Το δίλημμα “αναστολή ή άδεια” είναι μόνιμος εκβιασμός της επιχείρησης.

-Στα Ιntersport οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πως είναι επίσημη πολιτική της εταιρείας η πέραν του ωραρίου και απλήρωτη εργασία.

Δείτε ακόμα:  Γάμοι και δεξιώσεις: Νέες αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα για το όριο των 100 ατόμων

-Στα Celestino πρώτα οι συνάδελφοι τσακίζονται και μετά τους κάνουν σεμινάρια για το πώς θα αποφεύγουν τα ατυχήματα.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προκηρύσσει την:

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 1μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

(ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12μμ – 4μμ)

Πηγή: aftodioikisi.gr