Σπάτα Αρτέμιδα: Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας που «ρήμαζε» σπίτια!

Καρέ καρέ αποτυπώνεται στα βίντεο ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το protothema.gr η δράση της συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια στα Σπάτα και στην Λούτσα Αττικής.

Η οργάνωση αποδομήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της ομάδας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Στα βίντεο ντοκουμέντα φαίνεται ένα από τα μέλη της συμμορίας να έχει προσεγγίσει ένα σπίτι στην Αρτέμιδα, να έχει παραβιάσει το παράθυρο του σαλονιού με κατσαβίδι και, αφού έχει αρπάξει κοσμήματα, να φορτώνεται μία μεγάλη τηλεόραση και να αποχωρεί σαν «κύριος».

Δείτε τα βίντεο:

Το modus operandi

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο με τα μέλη της να δρουν είτε όλα μαζί, είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, μεμονωμένα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν το σπίτι-στόχο, προκαλούσαν φθορές στις εξωτερικές περιφράξεις ή τα παράθυρα και τις πόρτες και εισέβαλαν στο εσωτερικό.

Ορισμένες φορές μάλιστα αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα από τις αυλές, ενώ άλλες, αφού είχαν εισέλθει στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν κοσμήματα καθώς και οικιακά και ηλεκτρονικά είδη.

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Σπάτα και Αρτέμιδα, ενώ η αμεσότητα της ανταπόκρισης των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σε κλήση σχετικά με διάρρηξη σε οικία στα Σπάτα, οδήγησε βραδινές ώρες της Τετάρτης (1/11) στη σύλληψη ενός εκ των μελών, ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν κοσμήματα και δύο κινητά, τα οποία είχαν κλαπεί λίγο νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.