Σπάτα: Κρίσιμη επέμβαση σήμερα για το λευκό τιγράκι – Δίνει τη μάχη της η «Χασίγια»

Εξελίξεις στην πορεία της υγείας της «Χασίγια», της μικρής λευκής τίγρης, που εγκαταλείφτηκε παράλυτη σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, αφήνουν μιά χαραμάδα φωτός, για το μέλλον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, γιά να της αφαιρεθεί η σιδερένια λάμα (ήλος), που προφανώς ο αρχικός ιδιοκτήτης της είχε βάλει στο οστά, στο ποδαράκι της, γιά άγνωστο ακόμη λόγο.

Αυτό θα γίνει, αφού προηγουμένως ληφθεί δείγμα από τα οστά της μικρής τίγρης, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις και να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει το ζώο και δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Το αποτέλεσμα των ιατρικών αναλύσεων αναμένεται στη συνέχεια να δοθεί στην Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που έχει συσταθεί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της «Χασίγια».

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν στη συνέχεια ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο, να ταξιδέψει η μικρή τίγρης σε Ειδικό Κέντρο στην Αμερική, καθώς – κατά πληροφορίες – απαιτείται να περάσει ένα εξάμηνο, μέχρι να τη δεχτούν.

Η «Χασίγια» εξακολουθεί, προς το παρόν, να παραμένει στο ΑΗ επέμεβαση ττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται, ενώ τη φροντίζει προσωπικά, ο ίδιος ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.

Τρέφεται με μπαλίτσες ωμού κιμά, ενώ την ταϊζουν καθώς ακόμη δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια της.

Κοιμάται σε ένα πάρκο, μέσα στο αναρρωτήριο, ενώ έχει αγκαλιά ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που της μοιάζει και είναι το παιχνίδι της.

Όταν έχει καλοκαιρία και ήλιο οι φροντιστές και ο κτηνίατρος, που την φροντίζει, τη βγάζουν έξω στον ήλιο, καθώς όταν την εγκατέλειψαν, εμφάνιζε μεγάλη απουσία βιταμίνης D.

Όπως αποκαλύψαμε, το όνομα της «Χασίγια», είναι το όνομα Ινδιάνας της φυλής των Ναβάχο και σημαίνει «το κορίτσι που σηκώθηκε»!

«Χασίγια» λοιπόν, που εύχεται όλη η Ελλάδα…

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.