Σπύρος Πάντζας: Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον ικανότερο για τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Ο Δήμος μας βρίσκεται πραγματικά σε μια δύσκολη συγκυρία αλλά και σε μια καμπή της ιστορίας του. Θεώρησα χρέος μου να συμβάλλω τα μέγιστα ώστε ο τόπος που μεγάλωσα , που ζω , ο τόπος που αγαπώ , να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να αφήσει πίσω το κακό παρελθόν ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Λόγω της θητείας μου στην αυτοδιοίκηση νοιώθω μέλος της ομάδας που εκπόνησε τον σχεδιασμό που θα αναστρέψει την κατάσταση στο δήμο μας. Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά και έχουμε τροχοδρομήσει μεγάλα και μικρότερα έργα τα οποία σχεδιάστηκαν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, με σεβασμό στο περιβάλλον στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και της προστασίας της ζωής.

Δουλειά η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ευκαιρία για το Δήμο μας αλλά και για τους όμορους δήμους μίας και έχουν σχεδιαστεί έργα υπερτοπικού χαρακτήρα που θα φέρουν επιτέλους την βορειοανατολική Αττική στη νέα χιλιετία. Ήταν και παραμένει μεγάλο μου όνειρό η περιοχή μας να αναβαθμιστεί έτσι όπως της αξίζει.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον ικανότερο, για τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Το κάλεσμα του δημάρχου να προσφέρω στο δήμο μας αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν για μένα πρόκληση, μπορώ να πω μία τιμητική πρόταση, που με συνεπήρε και δεν μου άφησε περιθώριο για δεύτερη σκέψη. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τις οποιεσδήποτε ευκαιρίες μπορεί να υπήρχαν για ανέλιξη στην πολιτική ζωή της Αττικής αλλά και της χώρας μας και ενώνω τις δυνάμεις μου με τον αυριανό δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου τον κύριο Βαγγέλη Μπουρνούς. Θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του στις εκλογές τον Μάη του 2019.

Συστρατεύομαι με τον δυναμικότερο, έμπειρο, αεικίνητο , εργασιομανή αλλά και πολλές φορές τολμηρό δήμαρχο ,γι’ αυτό και νιώθω πως υπάρχει πολύς χώρος για δημιουργία αφού η όρεξη και η διάθεσή μου για προσφορά περισσεύουν.

Η διοίκηση πολλές φορές πέρα από όραμα (που και αυτό μακάρι να το διέθεταν όλοι οι υποψήφιοι), χρειάζεται δυναμικές πρωτοβουλίες και ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα. Αισθάνομαι πραγματικά πως με την απόφαση αυτή, δεν κάνω κανένα βήμα πίσω, αλλά κάνω πολλά βήματα μπροστά. Όταν διακρίνεις πως ο τόπος σου χρειάζεται συγκέντρωση των δυνάμεων του,δε μπορείς να αρνηθείς ειδικά όταν υπηρετείς ήδη την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με όραμα, γνώσεις αλλά και με πρόγραμμα

Έχω διάθεση να προσφέρω, έχω γνώση και εμπειρία και ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσω εδώ στον δήμο που αγαπώ, που έχω τις πρώτες μου αναμνήσεις και θέλω να τον δω να προοδεύει .Θέλω να καταθέσω το όραμά μου, τις γνωριμίες μου την εμπειρία που απέκτησα στην περιφέρεια Αττικής αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για το καλό αυτού του τόπου. Γιατί πιστεύω πως ζούμε σε μία χαρισματική περιοχή με απεριόριστο φυσικό κάλος στην οποία όμως δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά πολλοί που στο παρελθόν αποφάσιζαν για αυτή, με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω σε πολλά ζητήματα και να προξενηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, και θα παλέψω γι αυτό, πως αν από κοινού εργαστούμε ομαδικά, ενωμένοι με συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατανοήσουμε πως πρέπει να φύγουμε από τη λογική του “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, τότε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απολαύσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Τότε θα κερδίσουμε όλοι από αυτή την προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μας αφορούν. Είτε αυτό λέγεται παιδεία, είτε περιβάλλον , είτε ποιότητα ζωής με αναβαθμισμένες υπηρεσίες είτε ακόμα οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Και βέβαια προτεραιότητα στα όνειρα της νέας γενιάς , σεβασμός στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και φυσικά σεβασμός και αξιοπρέπεια στην τρίτη ηλικία.

Δηλώνω παρών για να μετατρέψουμε το “καμένο έδαφος” σε ευκαιρία ανάπτυξης, χωρίς ιδεολογικές “παρωπίδες”.

Αγαπώ την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί το αποτέλεσμα της δουλειά σου είναι χειροπιαστό, άμεσο, το συναντάς καθημερινά μπροστά στο δρόμο σου, στις πλατείες,στο αγκάλιασμα των συμπολιτών σου, στους αθλητικούς χώρους που ασκούνται οι νέοι ,στα σχολεία, στα χαμόγελα των παιδιών, στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, στις υπηρεσίες, στην καθημερινότητα του πολίτη. Είσαι αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου χωρίς να είσαι αποκομμένος η κλεισμένος σε κάποιο γραφείο που δεν έχει πρόσβαση ο πολίτης.

Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν υπηρετείς την τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού.

Επίσης πολύ σημαντικό για εμένα είναι και το γεγονός του ότι ο συνδυασμός του Κ.Μπουρνούς δεν έχει την αποκλειστικότητα στήριξης ενός μόνο κόμματος. Γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να καταθέτουμε τις κομματικές μας ταυτότητες. Η παράταξη μαθαίνω πως έχει ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά , με διαφορετικές ιδεολογίες , από διάφορα κοινωνικά στρώματα που έχουν όλοι μαζί κοινούς στόχους. Στόχους που συγκλίνουν με τους δικούς μου σε μεγάλο βαθμό. Είναι η δημοτική παράταξη ΌΛΩΝ των δημοτών χωρίς να κάνει διακρίσεις στο που μένει , από που κατάγεται ή τι ψηφίζει ο κάθε συμπολίτης μας.

Με την ευλογία των συνδημοτών μου λοιπόν, που πολύ ευγενικά τους ζήτω να με στηρίξουν, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση τους για να συζητήσουμε, να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που τους αφορά και έχει να κάνει με τα του Δήμου. Ήμουν και παραμένω εδώ για να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου στην τοπική κοινωνία.

Λίγα λόγια για το ποιος είμαι:

Γεννήθηκα 30 Ιουνίου 1980 και κατοικώ στην Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου από το 1986. Είμαι απόφοιτος του γενικού λυκείου Ραφήνας και πτυχιούχος ανώτερης δραματική σχολής. Επίσης κατέχω τίτλο σπουδών από ιδιωτική σχολή διοίκησης επιχειρήσεων.
Έχω εργαστεί σε επιχειρήσεις εστίασης και εκδηλώσεων. Ως ηθοποιός συμμετείχα σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Έχω διατελέσει διοικητικό στέλεχος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αλλά και προσωπικού σε επιχειρήσεις εστίασης και εκδηλώσεων. Τώρα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής βιοκαυσίμων.

Το 2014 εξελέγην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στο συνδυασμό «Δύναμη ζωής».Ορίστικα εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού, θέση την οποία υπηρετώ μέχρι σήμερα. Εκπόνησα όλο το πρόγραμμα των αθλητικών εγκαταστάσεων για την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους 8 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους 66 δημάρχους των Δήμων της Αττικής.
Είμαι μέλος της επιτροπής marketing της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, αντιπρόεδρος της επιτροπής λαϊκών αγορών καθώς και εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής για την γνωμοδοτική επιτροπή ανέλκυσης, απομάκρυνσης η εξουδετέρωσης ναυαγίων η πλοίων του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας. Αυτές είναι μερικές από τις αρμοδιότητες που προέκυψαν από την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της προσωπικής μου αγάπης για τον αθλητισμό για τα κοινά αλλά και τις προκλήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα «Polis»

Διαβάστε επίσης