Σπύρος Πάντζας: Σε αυτές τις εκλογές ΔΕΝ πειραματιζόμαστε!

Ατέρμονες συζητήσεις διεξάγονται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους νέους νόμους, «Κλεισθένη Ι» και «Κλεισθένη ΙΙ», που θεσπίζουν εκτός των άλλων, την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή βάσει του ποσοστού που έχει πάρει ο συνδυασμός τους.

Για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για να δούμε πως θα μοιράζονταν οι έδρες:

Ποσοστό             Έδρες 2014          Έδρες με Κλεισθένη

29,2%                           16                                 8

26,5%                             5                                 7

23%                                3                                 6

8%                                   1                                 2

7%                                   1                                 2

5,7%                               1                                  2

Βλέπουμε λοιπόν ότι όντως επιτυγχάνεται ο στόχος του νομοθέτη για πιο δίκαιη κατανομή των εδρών βάσει της λαϊκής βούλησης.

Ως υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος, θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα που έχει την ικανότητα να εντάξει τον Δήμο μας ανάμεσα στους λίγους που θα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, αν τα αποτελέσματα είναι ίδια ή αντίστοιχα με αυτά των προηγούμενων εκλογών, η συνεργασία των παρατάξεων και των εκλεγμένων συμβούλων, θα είναι επιβεβλημένη. Ο κίνδυνος για ακυβερνησία του δήμου μεγάλος,οι “πιέσεις” για συνεργασία μεγαλύτερες και οι προγραμματικές δεσμεύσεις της εκάστοτε παράταξης (αν έχουν πρόγραμμα) πάνε περίπατο. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση, νιώθω σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να παλέψουμε με το 100% των δυνάμεών μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για το συμφέρον των συμπολιτών μας. Θα χαράξουμε «Νέα πορεία» με όρεξη και εργατικότητα.

Είναι όμως προτιμότερο τον Μάιο, όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν για την τύχη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, να ψηφίσουν δυναμικά, δημιουργικά και υπεύθυνα! Πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά το ενδεχόμενο ακυβερνησίας του δήμου μας και να επιλέξουν τον καταλληλότερο και όχι αυτόν που οι φιλοδοξίες του εξαντλούνται στην δημαρχιακή καρέκλα. Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τις πρακτικές του παρελθόντος και να αποδείξουμε πως με την ψήφο μας ανοίγουμε δρόμο σε μια καλύτερη ημέρα για την περιοχή μας.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν ΔΕΝ πειραματιζόμαστε.

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης