Στα άκρα ο πόλεμος των Αγγελόπουλων! Επιμένουν στην… ανικανότητα του «Πατριάρχη» πατέρα τους οι γιοι του Κωνσταντίνου. Γιατί πάνε σε νέα δίκη

Οι γιοι του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, επιμένουν στο αίτημα για δικαστική συμπαράσταση εξαιτίας όπως υποστηρίζουν των σοβαρών προβλημάτων υγείας του πατέρα τους.

Τα δύο αδέρφια συνεχίζουν να υποστηρίζουν – όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο – ότι τα προβλήματα υγείας του πατέρα τους είναι τέτοια που τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, γεγονός που τους οδηγεί στο θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του.

Τα σύννεφα πάνω από την οικογένεια έγιναν γνωστά όταν ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, σε ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2018, γνωστοποιούσε τις κακές σχέσεις που είχε με τα παιδιά του όταν παραμονές Χριστουγέννων του 2015, δέχτηκε πολυσέλιδη επιστολή από τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο «με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι “συνιδρύσαμε” το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό τη μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568 εκατομμύρια ευρώ».

Τα δημοσιεύματα του Τύπου, βρήκαν ευκαιρία για να αναφερθούν στην περιουσία της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη «Χαλυβουργική», τη ναυτιλιακή «Arcadia», μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μεγάλο βιομηχανικό πάρκο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή εταιρεία είναι μοιρασμένη κατά ένα τρίτο στους τρεις άνδρες της οικογένειας, αλλά μεγάλο αγκάθι για τα δύο αδέρφια αποτελεί η υπόλοιπη περιουσία που παραμένει σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο του πατέρα!

Ενώ το Πρωτόδικο δικαστήριο τάχθηκε υπέρ των ισχυρισμών του πατέρα και τον έκρινε νοητικά υγιή απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα των δύο παιδιών, το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας, αποφάσισε νέα δίκη, νέα διπλή πραγματογνωμοσύνη και νέα παράταση στη δικαστική κρίση για το ποιος θα είναι στο τιμόνι του επιχειρηματικού κολοσσού, του 74χρονου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν κατάφερε να καταλήξει σε οριστική απόφαση για το αν ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας μπορεί να διευθύνει τον κολοσσό των επιχειρήσεων του. Ή εάν τα προβλήματα υγείας του, καθιστούν αναγκαίο τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Η νέα απόφαση του Εφετείου

Έξι μήνες μετά την συζήτηση της έφεσης, και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου 2019, που δημοσιεύτηκε η απόφαση (υπ΄αριθμόν 5598 απόφαση) το Μονομελές Εφετείο αποφάσισε ότι απαιτούνται κι άλλα αποδεικτικά ιατρικά στοιχεία για να καταλήξει σε ασφαλή κρίση για την κατάσταση της υγείας του 74χρονου επιχειρηματία.

Έτσι ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, διέταξε την επανάληψη της δίκης και διόρισε (αυτή τη φορά) δύο νέους ιατρικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι έχουν προθεσμία 90 ημερών από την αποδοχή του διορισμού τους, για να παραδώσουν την πλήρως αιτιολογημένη έκθεση τους για την κατάσταση της υγείας του κ. Αγγελόπουλου. Πηγή: Dikastiko.gr