Στα… δικαστήρια δημοσιογράφος για το Άγιο Φως!

Από τους γνωστούς δημοσιογράφους της εποχής είναι ο Δημήτρης Αλικάκος, που έχει περάσει από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ και Alpha και πλέον είναι αρχισυντάκτης στα ellinikahoaxes.gr.

Πρόσφατα ο Αλικάκος έγραψε βιβλίο για το πώς ανάβει το Άγιο Φως τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλούς ερευνητές και θεολόγους.

Ως λέει ο ίδιος, το έπραξε με σεβασμό στην Εκκλησία και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καθώς, εκτός του ότι υπήρξε… παπαδοπαίδι, είναι και αρκετά θρήσκος αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφικής έρευνας.

Δείτε ακόμα:  Ευρυδίκη: Αναβάλει τις εμφανίσεις της λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

Ωστόσο, και αναμενόμενα, το βιβλίο «Λύτρωση. Περί του Αγίου Φωτός» ενόχλησε αρκετούς στους κόλπους της Εκκλησίας και άσκησαν αγωγές, ζητώντας τεράστια ποσά και θέτοντας (εξευτελιστικές, ως τις έκρινε ο ίδιος) προϋποθέσεις που τον έθιγαν.

Με τη συμβουλή των δικηγόρων του Ανρώνη Καραμπάτζου και Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, αλλά και του γνωστού επικοινωνιολόγου Ευτύχη Βαρδουλάκη, πρότεινε συμβιβασμό ο οποίος δεν θα εκθέτει το Πατριαρχείο αλλά φυσικά δεν θα προσβάλλει τη δική του συγγραφική και ερευνητική δουλειά. Συμβιβασμός που όμως δεν έγινε αποδεκτός και οι δύο πλευρές θα τα… λύσουν δικαστικά.’

Δείτε ακόμα:  Έλενα Χριστοπούλου για Ηλιάνα και Καγιά: «Ήταν πολύ σοβαρό ψέμα, μου γύρισε το μάτι»

dailymedia.gr