Στα «κάγκελα» οι ιδιοκτήτες ακινήτων! Αγωγή κατά του Δημοσίου για τα μειωμένα ενοίκια

Ομαδική αγωγή κατά του Δημοσίου θα καταθέσουν ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της περικοπής των μισθωμάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στόχος τους είναι η επιστροφή όλου του ποσού που τους έχει παρακρατηθεί από τα ενοίκια. Για το σκοπό αυτό έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο με εμπειρία σε θέματα Διοικητικού και Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να καταθέσουν αγωγή πιθανότατα σε βάρος του Δημοσίου και των συναρμοδίων υπουργείων.

To κίνημα ιδιοκτητών

Εκπρόσωπος του αποκαλούμενου Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ειρήνη Μιχαϊλίδου αναφέρει σχετικά με την ομαδική αγωγή σε δημόσια ομάδα στο Facebook:

«Μετά από επικοινωνία με έγκριτο νομικό Συνταγματικού και Διεθνούς δικαίου έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για ομαδική αγωγή με συμμετοχή πολλών μελών ήδη, για την επιστροφή όλου του ποσού που μας έχει παρακρατηθεί από τα ενοίκια». Και συμπληρώνει:
«Αυτό που είναι σημαντικό για όλους μας δεν είναι μόνο η επιστροφή του ποσού που χάσαμε αλλά το να γίνει σαφές ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί τέτοιο μέτρο στο μέλλον εις βάρος μας».

Η τιμή συμμετοχής των ιδιοκτητών για υποβολή φακέλου είναι 50 ευρώ ενιαία ανά ακίνητο ανεξαρτήτως συνιδιοκτητών. Εάν κάποιος έχει πέραν των τριών ακινήτων, δεν θα υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση, δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει μέχρι 150 ευρώ. Στις αγωγές θα συμπεριληφθούν τα μισθώματα μηνών Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων στέλνουν στο δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση, τα σχετικά έγγραφα ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την κατάρτιση της ομαδικής αγωγής.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.