Στα όριά του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Δεν σταματούν να καταφθάνουν ασθενοφόρα

Ασφυκτικές συνθήκες έχει δημιουργήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής.

Έντονη πίεση δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας λόγω κορονοϊού με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» να βιώνει ακόμη μια δύσκολη εφημερία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δίνεται σκληρή μάχη για τη διαχείριση της κατάστασης από γιατρούς, νοσηλευτές, και πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Ο ρυθμός με τον οποίο περνούν την πύλη του νοσοκομείου τα ασθενοφόρα είναι έντονος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 25 ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής από την αρχή της εφημερίας και τα 20 εξ αυτών ήταν περιστατικά κορονοϊού αφού τα πληρώματα φορούσαν ειδικές στολές

Στο ξεκίνημα της εφημερίας ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, είχε 60 απλές κλίνες κενές και καμία διαθέσιμη εντατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη εφημερία έγιναν 80 εισαγωγές, αν και σήμερα η ροή είναι τόσο μεγάλη που ενδέχεται να χρειαστεί διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό σπάνε τις τελευταίες μέρες το ένα «μαύρο ρεκόρ» μετά το άλλο φτάνοντας τους 738.

Πότε θα κορυφωθούν τα κρούσματα

Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε πως η μέγιστη τιμή κρουσμάτων θα φανεί αρχές Απριλίου και μετά αναμένεται η αποκλιμάκωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τοποθέτησε χρονικά αυτήν την κορύφωση γύρω στις 8-9 Απριλίου σημειώνοντας ότι ενώ θα έχουμε ανοίξει, θα δούμε αποκλιμάκωση καθώς θα έχουμε ανοίξει με συγκεκριμένους όρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με μεγάλη προσοχή από όλους και θεωρεί ότι θα ήταν λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί από τις 12 Απριλίου, με τη δυνατότητα οι καταναλωτές να μπορούν να μπουν μέσα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.