Στα “ύψη” η τιμή του ψωμιού – Αγγίζει το 1,50 ευρώ η φραντζόλα

Χρυσό πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές το ψωμί με τη φραντζόλα να φτάνει το 1,30 ευρώ με τα χειρότερα να βρίσκονται προ των πυλών.

Σε ένα από τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης το ψωμί κάνει από 1 έως 1,40 ευρώ, ενώ τα ψωμιά με ειδικά άλευρα φτάνουν και τα 4 ευρώ.

Η αύξηση που αναμένει είναι από 10-30%. Αυτό σημαίνει πως από 1,00 – 1,40 ευρώ τα ψωμιά θα φτάσουν από 1,30 ως 1,82 ευρώ, τιμή που αναμένεται να στρογγυλοποιηθεί στα 1,90 ευρώ όπως αναφέρει η εκπομπή Live News.

Το μείγμα είναι εκρηκτικό για καταναλωτές και μικροεπαγγελματίες. Από την μία οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά και από την άλλη οι επαγγελματίες δεν βγάζουν κέρδος.

Μάλιστα οι αρτοποιοί προειδοποιούν πως το πλαφόν που υπάρχει στις πρώτες ύλες δεν επιτρέπει καμία συγκράτηση τιμών. Σήμερα η φτηνότερη φραντζόλα είναι στα 0,90 ευρώ, τιμή που αναμένεται να αυξηθεί.

Οι αρτοποιοί λένε και εδώ πως η αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν οι τιμές.

Μπροστά στο ράλι ακρίβειας σε κυβερνητική σύσκεψη μπήκε ο επισιτιστικός εφοδιασμός της χώρας για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και να γίνουν παρεμβάσεις για το κόστος των πρώτων υλών.

Στην κυβέρνηση λένε πάντως πως η Ελλάδα θα προμηθεύεται μαλακό σιτάρι από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και τον Καναδά μέσω Ιταλίας.

 

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.