Στέλνουν ηλικιωμένους από το Λαύριο να εμβολιαστούν στο Μαρούσι!

Μέχρι και 80 ευρώ το κόστος για να πάνε με ταξί. Πολλές καταγγελίες και από τον Πειραιά για τους άνω των 75 που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο στον «Προμηθέα»

Μεγάλη ταλαιπωρία καταγγέλλουν φαρμακοποιοί στο avgi.gr που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού σε ηλικιωμένους 75+ προκειμένου να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα των ραντεβού -τις τελευταίες μέρες -τους δίνει διαθέσιμα ραντεβού μόνο στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στη Helexpo.

Για την ακρίβεια, φαρμακοποιός από το Λαύριο ενώ μέχρι πριν από μία εβδομάδα μπορούσε να κλείσει ραντεβού στους ηλικιωμένους στα Καλύβια τώρα τους κλείνει ραντεβού εμβολιασμού στο Μαρούσι. Η διαδρομή είναι 52 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 2 λεπτά σύμφωνα με το google maps.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 104 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Σύμφωνα με την καταγγελία πελάτης που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 75 + του ζητήθηκε από το TAXI το ποσό των 80ευρώ για να το πάει και να τον φέρει. Ωστόσο ο πολίτης δικαίως διερωτήθηκε για το κόστος καθώς σε λίγες μέρες θα εμβολιαστεί και η σύζυγός του άρα το ποσό που θα πρέπει να διαθέσει η οικογένειά του θα αγγίζει το τα 160 ευρώ.

Όμως οι καταγγελίες δεν σταματούν στο Λαύριο στην ίδια θέση είναι και οι κάτοικοι του των περιοχών του Πειραιά, όπως η Νίκαια τα Καμίνια κι αλλού.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στην Αρτέμιδα: Στο σημείο και η Πολιτική Προστασία Ραφήνας

Φαρμακεία της περιοχής κι ενώ είχαν τη δυνατότητα μέχρι πρότινος να κλείνουν ραντεβού σε κοντινά ΤΟΜΥ για τους υπερήλικες τώρα βρίσκουν ραντεβού γι’ αυτούς αποκλειστικά στο Μαρούσι. Η διαδρομή είναι 25 χιλιόμετρα και πρέπει να καλύψουν άνθρωποι μεγάλοι και με προβλήματα υγείας και δυσκολία κίνησης τις περισσότερες φορές.

Οι παραπάνω καταγγελίες δεν αφορούν την ηλικιακή ομάδα 60-64 που εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άλλα κέντρα και που τέλος πάντων η μετακίνηση της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι τo ίδιο δύσκολη.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου για ακυβερνησία λέμβου

avgi.gr