Στέλνουν sms για τρέξιμο και πηγαίνουν για κούρεμα κατ’ οίκον

Κομμωτές και κομμώτριες που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των περιοριστικών μέτρων, βρίσκουν τρόπους να κουρέψουν κατ’ οίκον τους πελάτες τους, έστω και… παράνομα.

Στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 4 ότι δήθεν πηγαίνουν για παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη ή με τον κωδικό 6 προσποιούμενοι ότι βγαίνουν από το σπίτι για να αθληθούν.

Όπως καταγγέλλει κομμώτρια στο τοπικό μέσο Thestival, υπάρχει πίεση από πλευράς πελατών για να πάνε οι κομμώτριες σε σπίτια και να κάνουν βαφές και κουρέματα. Δεν διστάζουν να φτάσουν ακόμη και σε απειλές ότι αν δεν ανταποκριθεί η δική τους κομμώτρια θα καλέσουν κάποια άλλη για να κάνει τη δουλειά, την οποία και θα κρατήσουν ακόμη και μετά τη λήξη της καραντίνας.

Ακόμη και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες κάνουν παράπονα πως το να είναι περιποιημένες «είναι θέμα ψυχολογίας». «Θα φοράμε μάσκα και οι δυο» είναι το επιχείρημα των πελατών για να πείσουν τις κομμώτριες να πάνε στο σπίτι τους.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Επιτέλους μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Ανατολική Αττική

«Φοβούνται αλλά βάζουν το μαλλί πάνω από την υγεία τους»

Αντίστοιχες καταγγελίες φτάνουν και στο Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Θεσααλονίκης. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Τριανταφύλλου, «καλούν κομμωτές στα σπίτια τους και πιο πολύ αυτούς με τα βαλιτσάκια. Απ’ ότι μαθαίνουμε κάποιοι συνάδελφοί μας πηγαίνουν στα σπίτια για να επιβιώσουν. Οι πελάτες φοβούνται αλλά βάζουν το μαλλί πάνω από την υγεία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς όσους βάζουν την περιποίηση πάνω από την υγεία τους ο ίδιος προσθέτει: «Θα έλεγα καλύτερα να μείνουν ακούρευτες και άβαφες παρά να ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία των γύρω τους».

Δείτε ακόμα:  Άφαντοι παραμένουν οι δράστες του βιασμού της 50χρονης καθαρίστριας - Την κακοποιούσαν επί ώρες

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση»

«Δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν αντίστοιχα φαινόμενα με κομμωτές που πηγαίνουν στο σπίτι», τονίζει στο Thestival ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. «Δεν ευνοήθηκαν καθόλου τα κομμωτήρια που έκλεισαν. Το 70% δεν παίρνει καμία ενίσχυση», τονίζει ο κ. Κολοβός προσθέτοντας ότι «είμαστε σε τραγική κατάσταση».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, δέχεται καταγγελίες για συναδέλφους του, οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα. «Μου έχουν καταγγείλει ότι κομμώτρια πήγε σε γηροκομείο και μετέδωσε τον ιό», αναφέρει.