Στη δημοσιότητα τα μέλη της σπείρας που παρίστανε υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβε σπίτια σε Βούλα, Βουλιαγμένη & Βάρκιζα! (φωτό)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στα νότια προάστια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-11-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων σε Άλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν σπίτια στα οποία έμεναν ηλικιωμένοι και στη συνέχεια χτυπούσαν τα κουδούνια προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για διαρροή ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

Όταν τους έπειθαν και έμπαιναν στα σπίτια, ο ένας αναλάμβανε να απασχολήσει το θύμα και τα υπόλοιπα μέλη έψαχναν τους χώρους και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα. Σε μια περίπτωση, έπεισαν το θύμα να συγκεντρώσει ό,τι χρήματα και κοσμήματα είχε και να τα τυλίξει σε αλουμινόχαρτο ώστε να τα αρπάξουν.

Επειδή οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις προσβάλλουν το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους σε βάρος και άλλων θυμάτων και για την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα παραπάνω εγκλήματα και αφετέρου στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 ώρα της 1-2-2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Δείτε για ποιους πρόκειται πατώντας ΕΔΩ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.