Στη φυλακή ο 76χρονος για τη δολοφονία συγχωριανού του – Τι είπε στην απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το μεσημέρι σήμερα (28/8) ο 76χρονος από την Πέλλα, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία 72χρονου συγχωριανού του, σε αγροτική περιοχή της Δάφνης.


Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οδηγήθηκε στις φυλακές, μετά την απολογία του στα δικαστήρια της Έδεσσας, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, ισχυρίστηκε ότι ο 72χρονος έκλεβε επανειλημμένα μικροαντικείμενα, όπως ροδάκινα και ξύλα, από την ιδιοκτησία του.

Όπως ανέφερε, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το πρωί της 16ης Αυγούστου σε αγροτική τοποθεσία, όπου και σημειώθηκε το φονικό με κυνηγετική καραμπίνα. Σύμφωνα με την απολογία του, τον πυροβόλησε και μία φορά στο κεφάλι.

Είπε επίσης ότι αφαίρεσε από τις τσέπες του θύματος 1.770 ευρώ, το οποίο επέστρεψε στις αρχές όταν παραδόθηκε, λίγες ημέρες αργότερα.

Η σορός του 72χρονου είχε εντοπιστεί πεταμένη σε χωματερή στην ίδια περιοχή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 76χρονου υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του κατηγορούμενου.

dikastiko.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.