Στην «τελική ευθεία» για να υποδεχθεί τους μαθητές, ο Χώρος Νέων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαραθώνα (φωτό)

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαραθώνα, προσπαθώντας να υλοποιήσει μία ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και μετά από πολλές προσπάθειες & δυσκολίες, οι οποίες ξεκίνησαν πριν ενάμιση χρόνο, στις αρχές του 2020, για την δημιουργία Χώρου Νέων στα πλαίσια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο χώρος αυτός θα λειτουργήσει, για το καλό όλων των παιδιών του Μαραθώνα.

Δείτε ακόμα:  Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»: "Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός" & "Ο Οίκος Gucci"

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά της κοινότητας του Μαραθώνα και της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη έχουμε παραλάβει και τοποθετήσει σχεδόν το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμό στον χώρο.

Για να μπορέσει μια τέτοια ιδέα τελικά να γίνει πραγματικότητα, όλο αυτό το διάστημα βοήθησαν πολλοί. Η Δημοτική Αρχή που με την δική μας παρότρυνση, επισκεύασε τον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος ήταν κατεστραμμένος και ακατάλληλος, η Κοινότητα του Μαραθώνα, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μαραθώνα κος Σπυρόπουλος, το 15μελές του Γυμνασίου Μαραθώνα που πίεσε και αυτό από την πλευρά του για την επισκευή του χώρου, οι εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, οι άνθρωποι της Ένωσης Γονέων και τέλος η σημαντικότατη συνδρομή του κου Αθ. Μαρτίνου, χωρίς την οποία η υλοποίηση της ιδέας θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη και χρονοβόρα, καθώς βοήθησε οικονομικά στην αγορά του εξοπλισμού του Χώρου Νέων.

Δείτε ακόμα:  Το παλιό βαγόνι τρένου στο Μαρκόπουλο και οι επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα & Λαύριο (βίντεο)

Η λειτουργία του Χώρου Νέων από την νέα σχολική χρονιά είναι ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων και φορέων προς ένα κοινό στόχο.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο συντονισμός όλων των προαναφερόμενων ήταν μια πρόκληση για την Ένωση Γονέων.

Τέτοιες προσπάθειες για να στεφθούν με επιτυχία πρέπει να φύγουμε από το Εγώ και να βάλουμε στο κάδρο της φωτογραφίας το Εμείς, μόνο έτσι έχουμε πιθανότητες να τα καταφέρουμε, μόνο έτσι έχουμε πιθανότητες ότι γίνεται να αντέξει στον χρόνο.

Δείτε ακόμα:  Ο διαχειριστής της μεζονέτας των Γλυκών Νερών «σπάει» τη σιωπή του – «Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και…»

Εκ μέρους όλων των παιδιών του Μαραθώνα, Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια πρωτοποριακή ιδέα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ