Στηρίζουμε τον άνθρωπο – Κοινωνική προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο

Κοινωνική προσφορά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με επίκεντρο τους μαθητές, τις ευπαθείς ομάδες, τον άνθρωπο

Με την πεποίθηση ότι κάθε επιχείρηση είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία δημιουργείται και αναπτύσσεται, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της Θεσσαλίας και ανέλαβαν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 καλέσαμε το αναγνωστικό κοινό να συμμετάσχει στη δράση αλληλεγγύης των εκδόσεών μας πραγματοποιώντας τις αγορές του από το eshop μας. Το συνολικό καθαρό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές βιβλίων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος, φτάνοντας τα 12.500 ευρώ, διατέθηκε εξολοκλήρου για τη στήριξη των ανθρώπων στις περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η ανταπόκριση του βιβλιόφιλου κοινού ήταν άμεση και συγκινητική και είμαστε βαθιά ευγνώμονες.

Πιο συγκεκριμένα, με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές βιβλίων στο eshop μας μπορέσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Ορφανοτροφείου Βόλου, στέλνοντας 19 ζευγάρια παπούτσια για τα παιδιά, καθώς και του Γηροκομείου Βόλου, το οποίο εξοπλίσαμε με κλιματιστικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Τέλος, στείλαμε φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Λάρισας. Σε αυτή τη δωρεά συμμετείχε με έξτρα ποσό το φαρμακείο του Ηλία Γιαννόγλου στην Αθήνα.

Τα σχολεία και οι μαθητές ήταν, όπως πάντα άλλωστε, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας.

Συγκεκριμένα, προχωρήσαμε στην αγορά όλων των απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά Καρδίτσας: βιβλιοθήκες, ραφιέρες, στρώματα ύπνου, βαγονέτα ψυχοκινητικής και μεταμφίεσης, γωνιές δραστηριοτήτων (μαραγκού, μπακάλη, μάγειρα) και τουβλάκια κατασκευών γέμισαν τις αίθουσες που είχαν πλημμυρίσει μερικώς ή ολοσχερώς.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, του του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Προμυρίου, καθώς και του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Μηλίνας προσφέραμε τα σχολικά είδη που χρειάζονταν για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μια σχολική τσάντα με κασετίνα, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, τετράδια και μολύβια παραδόθηκαν με τη βοήθεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Εκτός από τα παραπάνω, προχωρήσαμε και σε αυτό που κάνουμε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας: εξοπλίσαμε με νέα βιβλία τις βιβλιοθήκες των σχολείων που πλημμύρισαν. Έτσι, τα ράφια που άδειασαν γέμισαν ξανά με νέους τίτλους αλλά και παλαιότερες αγαπημένες εκδόσεις.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη, δωρίσαμε 320 βιβλία στα σχολεία της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στις περιοχές της Καρδίτσας (8 σχολεία – νηπιαγωγεία και δημοτικά), των Τρικάλων (7 σχολεία – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), της Λάρισας (3 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης) και του Βόλου (3 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης). Οι μαθητές που ωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη προσφορά υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.

Επιπλέον, ανταποκριθήκαμε σε αίτημα του Δήμου Λάρισας για χορηγία βιβλίων σε σχολεία του νομού και με μεγάλη μας χαρά προσφέραμε από 50 βιβλία στις ακόλουθες σχολικές δομές: Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ Γιάννουλης, 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, 3ο Δημοτικό Γιάννουλης, Γυμνάσιο Φαλάνης, Λύκειο Φαλάνης και Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Ευχόμαστε τα πράγματα να κυλούν ομαλά για όλο τον κόσμο και κανένας να μη βρίσκεται ή βρεθεί σε ανάγκη. Επειδή όμως, δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα αυτό, εμείς, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, συμβάλλοντας έστω και ελάχιστα στην επούλωση των πληγών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.