Στις 24 Απριλίου αποφασίζουν για «λουκέτο» ή όχι στη Super League, τι θέλουν οι ομάδες

Τηλεδιάσκεψη είχαν την Πέμπτη (2/4) οι 14 ομάδες της Super League για να αποφασίσουν τι θα πράξουν αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Σε πρώτη φάση η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει παράταση της αναστολής μέχρι τις 24 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα αποφασίσουν οι ομάδες αν θα πάνε στο… φινάλε με την υπάρχουσα κατάσταση, με το πιθανότερο σενάριο να φέρνει «λουκέτο».

Αν οι ομάδες πάνε στη λύση του «λουκέτου», πρόταση που κατέθεσε και επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και βρήκε σύμφωνες τις ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΕ Πανιώνιος, τότε η βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα είναι και η τελική καθώς δεν θα λάβουν χώρα τα play off και τα play out.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020. Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου. Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης».

και τι θέλει κάθε ομάδα ξεχωριστά:

Ολυμπιακός: Θετικοί στην οριστική διακοπή οι Πειραιώτες, αλλά αυτό να γίνει με την επικύρωση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Θετική και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην οριστική διακοπή, αλλά να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, αλλά και να βρεθούν λύσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη Λίγκα.

ΑΕΚ: Δεν ήταν ξεκάθαρη η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον εκπρόσωπό της και πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου να προτείνει τη δημιουργία ενός working group με 6 ομάδες για την αναλυθούν λεπτομέρειες, όπως και το τι θα γίνει με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων για την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός: Φυσικά θετικός ο Παναθηναϊκός αφού εξάλλου δική του πρόταση ήταν για οριστική διακοπή, δημιουργώντας αντιδράσεις, αλλά και θετικές απαντήσεις από αρκετές ομάδες.

ΟΦΗ: Υπέρ της αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας ο ΟΦΗ, αλλά με αναμονή για τις εξελίξεις. Οι Κρητικοί τάχθηκαν υπέρ του Ατρόμητου για προετοιμασία 4 εβδομάδων, αν οι συνθήκες επιτρέψουν επανέναρξη.

Άρης: Σύμφωνος με τη θέση του Παναθηναϊκού για οριστική διακοπή, ήταν οι Θεσσαλονικείς που τόνισαν ότι δεν έχει νόημα να γίνουν τα play off ειδικά από τη στιγμή που δεν θα και υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες.

Ατρόμητος: Ο Γιώργος Σπανός και η Κάτια Κοξένογλου ζήτησαν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Παράλληλα αν υπάρξει επανεκκίνηση ζήτησαν προετοιμασία διαστήματος τεσσάρων εβδομάδων για τις ομάδες.

ΑΕΛ: Ήταν η πρώτη ομάδα που είχε προτείνει διακοπή και αναδιάρθρωση, αλλά ζήτησε νέα αναβολή του πρωταθλήματος και σε κάθε περίπτωση, να εξεταστεί τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών και τις αδειοδοτήσεις.

Αστέρας Τρίπολης: Να περιμένουν τις εξελίξεις για τον κορονοϊό πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις ψήφισαν οι Αρκάδες.

Λαμία: Δεν ήταν αρνητική η Λαμία σε μία οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά σημείωσε ότι θα υπάρξει ζήτημα επιβίωσης των ομάδων.

Βόλος: Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Βόλος, ζητώντας, αλλά working group και σίγουρα τις 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας σε αυτό.

Ξάνθη: Να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν θέλουν οι Ακρίτες, που υποστήριξαν ότι θα πρέπει να περιμένουν πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Παναιτωλικός: Στα προβλήματα που δημιουργούνται αναφέρθηκαν οι Αγρινιώτες που υποστήριξαν ότι έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να υπάρξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, συνεπώς οριστική διακοπή.

Πανιώνιος: Υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος, με τον πρόεδρο του, Χρήστο Δάρρα να εξηγεί και από ιατρικής πλευράς τα του κορονοϊού και τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρχει συζήτηση για ποδόσφαιρο με τα σημερινά δεδομένα.