Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρη κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (φωτό)

Την Πέμπτη  8 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από υποψήφιους βουλευτές Ανατολικής Αττικής, μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τον Γραμματέα και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατ. Αττικής, τον Γραμματέα και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. Δήμου Μαραθώνα επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης με αφορμή το θλιβερό γεγονός του αδόκητου θανάτου της 19χρονης εγκύου και του εμβρύου.

Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο συντονιστή του Κέντρου ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, που είναι παρόμοια με αυτά των ΚΥ στην υπόλοιπη χώρα:

υποστελέχωση, ελλιπής χρηματοδότηση, χαμηλές αμοιβές, σε σχέση με το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ωθούν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό.

Η Νεοδημοκρατική προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η έντεχνα παραπλανητική προσπάθεια των φιλικών της ΜΜΕ και μια ακόμη “συγγνώμη” του πρώην υπουργού Υγείας δεν μπορούν να διαγράψουν τις βαρύτατες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Από την πλευρά μας, αφού εκφράσαμε τη βαθιά λύπη του ΠΑΣΟΚ για την κατάντια της δημόσιας υγείας, διαβεβαιώσαμε ότι το ΕΣΥ, γέννημα θρέμμα του κινήματός μας, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα του προγράμματός μας, ώστε να το αναστήσουμε, με συγκεκριμένες
πρωτοβουλίες και προτάσεις.

Δηλώσαμε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, με χορήγηση 8 έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και σε σταθερή βάση αύξηση των πόρων από 4,5% στο 6% του ΑΕΠ.

Αξίωμά μας είναι ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μετράται με το κόστος.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημαρχείο, είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο κο Σ. Τσίρκα, περιηγήθηκε τους χώρους του Δημαρχείου συνομιλώντας με τους υπαλλήλους και ολοκλήρωσε την παρουσία της στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας μοιράζοντας προεκλογικά φυλλάδια στη λαϊκή αγορά.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δήμου Μαραθώνα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.