Στο Κοιμητήριο της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, αναπαύεται ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Αντώνης Βάγιος

Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο, ο Βορειοηπειρώτης Aγωνιστής Αντώνης Βάγιος και αναπαύεται από την Δευτέρα 5 / 04 / 2021 στο Κοιμητήριο της πυρόπληκτης Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ( Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ) Ματίου Αττικής.

Γεννήθηκε το έτος 1932 στο χωριό Σχωριάδες Πωγωνίου – Αργυροκάστρου Β. Ηπείρου, το 1955 ενυμφεύθει την συγχωριανή του Πολυξένη Κατσάνου με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα τον Νικόλαο και την Ευδοξία. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα στις 3 Απριλίου 2021.

Την αγάπη του, για την μητέρα Ελλάδα ” δεν είδε με καλό μάτι” το ανελεύθερο καθεστώς του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα και τον καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία έκτισε συνολικά τα 22 χρόνια.

Δείτε ακόμα:  Παιανία: Δωρεάν rapid test τη Δευτέρα (14/6)

Χαρακτηριστικό του πολύπαθου βίου του είναι, ότι πρώτη φορά που έζησε με την γυναίκα του Πολυξένη ήταν το έτος 1967 όταν αποφυλακίστηκε ( την πρώτη φορά ) μετά από 12 χρόνια απάνθρωπων συνθηκών κράτησης στις Αλβανικές φυλακές.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, για την πανδημική νόσο του κορονοϊού ( Covid -19 ), δεν δόθηκε η ευκαιρία στους πολλούς, να το αποχαιρετίσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Τιμή μας θα είναι στο μέλλον να περάσουμε από δρόμο που θα φέρει το Όνομά του!

Δείτε ακόμα:  Στο σπίτι του στο Λαγονήσι εντοπίστηκε νεκρός ο Νάσος Κατρής, δυο μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το AstraZeneca

Ο Θεός να τον Αναπαύσει.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος