Στο Κορωπί το κέντρο αποκατάστασης που ρίχνεται στη μάχη για τους ασθενείς covid

Και Κέντρο Αποκατάστασης επιστρατεύεται στη μάχη του ΕΣΥ με την πανδημία του κορονοϊού, με φόντο της επιδημιολογική εικόνα της Αττικής που βρίσκεται σε “βαθύ κόκκινο”.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group παραχωρούν δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλείες covid, η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, πρόκειται για τον “Φιλοκτήτη” που βρίσκεται στο Κορωπί της Αττικής και υπάρχει πιθανότητα να δοθεί ακόμη και στο σύνολο του. Κατά τις ίδιες πηγές, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην οποία θα συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης “Φιλοκτήτης” αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων στο Νομό Αττικής με 125 ειδικά διαμορφωμένες κλίνες, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα θεραπευτήρια για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

Δείτε ακόμα:  Έγκλημα, Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν ήταν δυνατή, δεν την έβαζες εύκολα κάτω - Μάλλον γι' αυτό τη σκότωσαν»

Υπενθυμίζεται ότι βάση του σχεδίου, κάθε κλινική δηλώνει τις διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας για ασθενείς που δεν πάσχουν από COVID-19, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία εβδομάδα.

Στις ιδιωτικές κλινικές θα διακομισθούν περιστατικά που νοσηλεύονται σε κλίνες του ΕΣΥ για περαιτέρω νοσηλεία, προκειμένου να εκκενωθούν ισάριθμες κλίνες σε Δημόσια Νοσοκομεία σύμφωνα με το πλάνο του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, στις ιδιωτικές κλινικές θα διακομίζονται περιστατικά παθολογικών ή πνευμονολογικών ειδικοτήτων.

Δείτε ακόμα:  Τρεις "γαλάζιοι" στο "Κόκκινο" στο Πικέρμι (φωτό)

Σημειώνεται τέλος ότι το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το ιδιωτικό θεραπευτήριο “Ερρίκος Ντυνάν”, το οποίο παραχωρείται για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό Νοσοκομείο non Covid περιστατικών.