Στο πλευρό της Ουκρανίας η UEFA – Αλλάζει έδρα ο τελικός του Champions League

Ανακοίνωση της UEFA για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – Συνεδριάζει την Παρασκευή (25/1) η εκτελεστική επιτροπή, με θέμα την αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, που έχει οριστεί για την Αγία Πετρούπολη

Η UEFA μέσω ανακοίνωσης καταδίκασε την επίθεση των Ρώσων και επισήμανε πως η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι έτοιμη να «δώσει χείρα βοηθείας στον λαό της Ουκρανίας».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή (25/2) θα συνδριάσει η εκτελεστική της επιτροπή για να πάρει αποφάσεις. Σύμφωνα με το Athletic ο τελικός του Champions League δεν θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 28/5 και θ’ αλλάξει έδρα.

Τις ίδιες πληροφορίες για αλλαγή έδρας μεταφέρει και το Associated Press.

Όσο αφορά το Europa League όλα τα σημερινά παχινίδια, φυσικά και αυτό της Μπέτις με την Ζενίτ, θα διεξαχθούν κανονικά.

Από την άλλη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει έντονα την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη ρωσική κυβέρνηση», ημέρες μετά την λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση ασφαλείας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ως το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πνεύμα του ολυμπιακού χάρτη.

Παραμένουμε αποφασισμένοι στην αλληλεγγύη μας με την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ουκρανίας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα και επείγουσα ανάγκη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και θα ανακοινωθούν αύριο».

 

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.