Στο σφυρί νέα ακίνητα της Ektasis Development στον Γέρακα

Τρεις νέοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για τα ακίνητα της Ektasis Development έχουν προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουλίου 2021.

Πρόκειται για τα υπόλοιπα ακίνητα της άλλοτε κραταιάς εταιρείας real estate, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο βγήκαν στο σφυρί 15 ακίνητα – φιλέτα της Ektasis, τα οποία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον μεγάλων παικτών της αγοράς.

Οι νέοι διαγωνισμοί που θα πραγματοποιηθούν αφορούν ακίνητα μικρότερης αξίας της εταιρείας, για τα οποία οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλλουν τις σφραγισμένες δεσμευτικές προσφορές τους.

Στο πρώτο πλειοδοτικό διαγωνισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οριζόντιες ιδιοκτησίες, θέσεις στάθμευσης, αποθήκες αλλά και οικόπεδο.

Στο δεύτερο, περιλαμβάνονται έπιπλα γραφείου, δίκυκλο αλλά και το σήμα της εταιρείας (σ.σ EKTASIS DEVELOPMENT SA), το οποίο είναι κατοχυρωμένο μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Τέλος στον τρίτο και τελευταίο πλειοδοτικό διαγωνισμό βγαίνουν μεταξύ άλλων στο σφυρί: ποσοστό 26,67% σε εξ αδιαιρέτου της πλήρης κυριότητας οικοπέδου στη θέση “Άνω Παγκράτι” της συνοικίας Υμηττού, με παλαιά τριώροφη οικοδομή που περιλαμβάνει 2 αποθήκες, 4 διαμερίσματα αλλά και 3 καταστήματα στο ισόγειο, συνολικής έκτασης 117 τ.μ.

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται οικόπεδο στον Γέρακα 221 τ.μ. με ερειπωμένη ισόγεια κατοικία αλλά και 4 θέσεις στάθμευσης στο Χαλάνδρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα της Ektasis ξεκίνησαν το 2008. Το χαρτοφυλάκιο της τότε περιελάμβανε 31 ακίνητα με εμπορική χρήση που απέφεραν έσοδα-από μισθώσεις- ύψους 4 εκατ. ευρώ και η αξία του χαρτοφυλακίου του ήταν 400 εκατ. ευρώ.

Το 2009 η Ektasis, κατέφυγε στη διαδικασία συνδιαλλαγής του πρώην άρθρου 99 και πέτυχε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής.

Ωστόσο, τα προβλήματα ρευστότητα της εταιρείας συνεχίστηκαν, η διευθέτησή τους δεν τελεσφόρησε κι επειδή είχε παρέλθει η ισχύς της συμφωνίας συνδιαλλαγής (του 2009), ξεκίνησε νέο κύκλο προσπαθειών να υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης.

Έτσι, τον Μάρτιο του 2012 κατέθεσε αίτηση για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης, επιτυγχάνοντας -ύστερα από δύο απορρίψεις των αιτήσεών της ως απαράδεκτων- τον Απρίλιο του 2016 το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης. Ωστόσο, πάλι, δεν κατάφερε να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της και η διαδικασία έληξε χωρίς να προχωρήσει σε καινούργια αίτηση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ιδρυτής της Ektasis, Παναγιώτης Ευθυμίου επιδίωξε να ανακόψει τη διαδικασία των εκποιήσεων, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

Το αίτημα απερρίφθη ως άνευ αντικειμένου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η η διαδικασία των πλειοδοτικών διαγωνισμών υπάγεται στις διατάξεις περί αναστολής των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.