Στους τρείς μήνες η χορήγηση της τρίτης δόσης, λόγω της παραλλαγής Όμικρον!

Η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου…
Ανατροπή της τελευταίας στιγμής αναφορικά με την τρίτη (αναμνηστική) δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με το χρόνο που απαιτείται, πλέον, για τη χορήγηση της να «πέφτει» στους τρεις μήνες, αντί για τέσσερις που είχε «διαρρεύσει» πως θα ανακοινωνόταν.

Ως φαίνεται, οι πιέσεις του του πρωθυπουργού προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους 6 μήνες, όπως, δηλαδή, ίσχυε βάσει των επίσημων εισηγήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όχι μόνο έπιασαν τόπο, αλλά, στην προσπάθειά τους να τον… ικανοποιήσουν, τα μέλη της επιτροπής «κατάφεραν» να την επισπεύσουν ακόμη περισσότερο!

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε ένεκα (και) της εμφάνισης της εξαιρετικά μεταδοτικής νέας παραλλαγής Όμικρον, αλλά και λόγω του ότι μπαίνουμε στο χειμώνα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, κατόπιν ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το θέμα του χρόνου για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, τα μέλη της, έχοντας προχωρήσει σε ανασκόπηση όλων των διεθνών και εγχώριων δεδομένων που σχετίζονται με την παραλλαγή Όμικρον, αποφάσισαν τη χορήγηση τρίτης δόσης σε όλους τους πολίτες ηλικίας 18 και άνω στους τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου 4/12, η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού για την τρίτη δόση θα έχει ανοίξει για όλους.

Τι ισχύει για νοσήσαντες και εμβολιασμένους με J&J

Όσον αφορά δε αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες και όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ, όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το –κάποτε μονοδοσικό- εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση παραμένει στους 2 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ ήδη υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε δε σε 2.000.000 τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Όπως, επίσης, είπε, χθες Πέμπτη κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 από τα οποία για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, ενώ σημείωσε πως, συνολικά, από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας, έχουν κλειστεί, μέχρι στιγμής, 45.000 νέα ραντεβού.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.