Συγκεντρώσεις για μέτρα προστασίας των εργαζόμενων σε Γέρακα και Κορωπί

Συγκεντρώσεις σε Γέρακα και Κορωπί πραγματοποίησε το Σάββατο 20/3 το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής για μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Στο Κορωπί μίλησε ο Β’ αντιπρόεδρος του ΕΚΛ -ΑΑ Γιάννης Μούτσης και στον Γέρακα ο πρόεδρος Μάης Μέντης, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα οργάνωσης των εργαζομένων παντού για διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, αναδεικνύοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που συνειδητά δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα, τονίζοντας πως αυτά δεν αποτελούν «λάθη» της κυβέρνησης, αλλά είναι πολιτικές επιλογές που αποσκοπούν στη διασφάλιση της πελατείας των κλινικαρχών για τη συνέχιση της τεράστιας κερδοφορίας τους σε βάρος της υγείας του λαού, στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και κάθε ασφαλιστικής και κοινωνικής παροχής που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια. Πολιτική που αφήνει στο απυρόβλητο την εργοδοσία που δεν παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας επειδή «κοστίζουν». Πολιτική που ακολουθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις.

Και κάλεσαν τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να απαιτήσουν:

• «Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά Κέντρα να επιταχθούν και να συμβάλλουν δωρεάν για τους εργαζόμενους και τον λαό στην διεξαγωγή των τεστ και των εμβολιασμών.

• Διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων τεστ σε κάθε δήμο της περιοχής, δωρεάν για το πληθυσμό.

• Δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

• Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής με γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικό υλικό.

• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, παροχή δωρεάν για κάθε εργαζόμενο καθημερινά από την εργοδοσία ατομικών μέτρων προστασίας, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά για κάθε θέση εργασίας, συχνή, περισσότερες της μιας φοράς, καθημερινή απολύμανση όλων των κλειστών χώρων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται από περισσότερο από έναν εργαζόμενους.

• Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των ΜΜΜ, ενίσχυση των δρομολογίων, επέκταση του δικτύου αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Ανατολική Αττική. Συχνά δρομολόγια συρμών μετρό και προαστιακού. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στο συγκοινωνιακό έργο.

• Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

• Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά πάρκα της περιοχής.

• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.