Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία των αστυνομικών στην έξωση

Ηδιαδικασία της έξωσης στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού μπορεί να έχει σταματήσει προσωρινά, όμως ο κόσμος δεν έχει απομακρυνθεί από το σημείο. Αντιθέτως, έχει μπει μέσα στην οικία, ενώ πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, το σπίτι παραμένει ανοιχτό και χωρίς πόρτα (την οποία έσπασε η Αστυνομία για να μπει δικαστικός επιμελητής λόγω χρεών 15.000 ευρώ), ενώ μέσα έχουν μπει γείτονες και δεν αφήνουν να συνεχιστεί η διαδικασία.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω στο δρόμο κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου διαμαρτύρεται για την έξωση που γίνεται στη συνταξιούχο δημοσιογράφο, με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία».

Η ίδια η κυρία Κολοβού εμφανίστηκε συγκινημένη και μάλιστα μίλησε στον κόσμο που δηλώνει τη συμπαράστασή του.

Σημειώνεται, ότι η έξωση μέχρι στιγμής έχει σταματήσει, ενώ ο δικαστικός επιμελητής έφυγε με αστυνομική συνοδεία και με αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Newsbeast:

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία των αστυνομικών στην έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή «επιχείρηση» για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

Στην ενημέρωση της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Με πληροφορίες από newsbeast.gr, cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.