Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του SuperFerry ΙΙ – Ο τελευταίος χαιρετισμός στην Παναγία της Τήνου πριν επιστρέψει στη Ραφήνα(βίντεο)

Η Τήνος αποχαιρέτησε το Super Ferry ΙΙ, μετά από 28 χρόνια συνεπούς και καθημερινής παρουσίας στα νησιά – Το πλοίο σύμβολο ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο ταξιδιών.

Λίγο πριν της 4 το απόγευμα της Κυριακής (25/10/2021), το πλοίο αφίχθη στο λιμάνι της Τήνου. Ήταν η τελευταία προσέγγιση στο νησί της Μεγαλόχαρης πριν το ταξίδι της επιστροφής για την Ραφήνα.

Το Super Ferry ΙΙ μέχρι και σήμερα έβαλε τη δική του σφραγίδα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της περιοχής. Αγαπήθηκε όσο λίγα πλοία και μετέφερε εκατομμύρια επιβάτες. Έγραψε ιστορία σε αυτή τη γραμμή, οι επιβάτες της οποίας δέθηκαν συναισθηματικά μαζί του.

Η αποχώρηση του πλοίου προκάλεσε συγκίνηση στο νησί, με τους κατοίκους του νησιού να δίνουν το “παρών” στον τελευταίο απόπλου από λιμάνι της Τήνου.

Δείτε ακόμα:  Εισαγγελική έρευνα για φραστική επίθεση του δικηγόρου του Λεβέντη στην 24χρονη Γεωργία

Το Super Ferry ΙΙ πουλήθηκε από την Golden Star Ferries στην seajets. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 η συμφωνία έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο στην Άνδρο, όπου και συναντήθηκαν οι τρεις μεγάλοι της ακτοπλοΐας (Αδελφοί Στεφάνου και Μάριος Ηλιόπουλος).

Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα ενταχθούν τρία ταχύπλοα (“Superunner”, “Superspeed” “Supercat”) τα οποία έχουν ήδη μετονομασθεί σε “Superunner jet”, “Superspeed jet” και “Supercat jet”, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό “SuperFerry II”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα να μπει είτε στις Δυτικές Κυκλάδες είτε στη γραμμή της Κρήτης. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χρόνος και συζητήσεις, καθώς θα προηγηθεί η ετήσια ακινησία του.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι μπορεί να συμβαίνει όταν το PCR βγαίνει θετικό και το rapid test αρνητικό

Ηλίας Βερβενιώτης… ο Καπετάνιος των δύσκολων αποστολών

Καπετάνιος των μεγάλων συγκινήσεων και δύσκολων αποστολών; Πιθανότατα, για ο Συριανός Καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης, οποίος για δεύτερη φορά στη καριέρα του, μετά το Blue star Ithaki, επανέρχεται κάτω από ιδιαίτερη φόρτιση να πει αντίο στα λιμάνια!

Αντίο με μεγάλη συγκίνηση και ο χαιρετισμός στην Παναγία της Τήνου

Περίπου 20 λεπτά το πλοίο μπήκε για τελευταία φορά στο λιμάνι της Τήνου. Εκεί, εκτός από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το περίμεναν, εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο έστω για τελευταία φορά, να τραβήξει φωτογραφίες και ο καθένας να το αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο.

Δείτε ακόμα:  Ανατροπή! Ξυλοδαρμό από τους άνδρες της ΔΙΑΣ και όχι από τον Αστυνομικό σύντροφό της καταγγέλλει η 19χρονη

Όλοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο και εξέφρασαν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτά τα 28 χρόνια εξυπηρέτησης και αδιάλειπτης παρουσίας του πλοίου. Ο καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης, συνέχισε και μπήκε στο παλιο λιμάνι, θέλοντας να αποχαιρετήσει την Παναγία της Τήνου, κάνοντας υπόκλιση με αλλεπάλληλα και παρατεταμένα σφυρίγματα.

Πραγματικά στενές οι σχέσεις μεταξύ επιβατηγών πλοίων και νησιωτών που τους. Ένα πιστό και συνεπέστατο πλοίο αποχαιρέτησε με αυτό τον τρόπο το νησί της Τήνου:

cyclades24.gr