Συγκλονίζει ασθενής που έλαβε μονοκλωνικά: “Αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα, δεν ξέρω αν θα ζούσα”

Για τη σωτηρία της μέσω της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων μίλησε μια από τις πρώτες ασθενείς που έλαβε τη θεραπεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, εκτιμώντας ότι αν δεν την είχε κάνει, ίσως τώρα να μη ζούσε. «Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

Η ασθενής χαρακτήρισε θαυματουργά τα μονοκλωνικά αντισώματα, η χορήγηση των οποίων έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή στη χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε αξιοθαύμαστο ότι «μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκε ότι ήταν τελείως απύρετη».

Η γυναίκα η οποία πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη λήψη των αντισωμάτων, καθώς είναι καρκινοπαθής, μίλησε στο Mega, για το πώς εξελίχθηκε η ασθένεια, από τη στιγμή που έμαθε ότι νοσεί από κορονοϊό.

«Ενώ φαινόταν ότι είχα έναν πυρετό, στην πραγματικότητα γινόταν ένας πολύ βαθύτερος “πόλεμος” στον οργανισμό μου. Ουσιαστικά είχα ένα κατεστραμμένο ανοσοποιητικό μέσα στις πρώτες 4 μέρες». Ο γιατρός της έλεγε να μείνει σπίτι και να το παλέψει, ωστόσο εκείνη έκανε εισαγωγή στο Σωτηρία.

«Δεν σας κρύβω ότι ο παθολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να καθίσω σπίτι μου με depon γιατί μάλλον θα το πέρναγα με 38 πυρετό όπως το 85% του ελληνικού πληθυσμού» ανέφερε η γυναίκα συμπληρώνοντας ότι «εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορονοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία».

«Μέσα σε μια ώρα αισθάνθηκα απύρετη»
Οι γιατροί προβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν ότι πρέπει να λάβει τη μία από τις 2.000 θεραπείες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

«Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν» ανέφερε.

«Είναι σχεδόν πιο τρομακτικό και από τον καρκίνο»
Η ασθενής είπε, ακόμα, ότι φοβήθηκε περισσότερο τώρα με τον κορονοϊό παρά όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον καρκίνο. «Απλά είναι πάρα πολύ τρομακτικό το γεγονός ότι θα μπορούσα σε 10 μέρες να είχα χάσει τη ζωή μου. Είναι σχεδόν πιο τρομακτικό από τον καρκίνο».

Ο φόβος για πιθανή παρενέργεια την απέτρεψε από το να εμβολιαστεί γιατί μετά τις χημειοθεραπείες αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος.

«Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε “σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid”».

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.