Συγκλονίζει η 28χρονη που έκανε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων: «Ο Ηλιάδης μου έδωσε τεράστια δύναμη, είναι κομμάτι της ζωής μου»

Στο MEGA μίλησε η Δήμητρα Ντίλιου, η οποία έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων, και θέλησε να στείλει το δικό της ευχαριστώ στον Ανδρέα Ηλιάδη.

Η 28χρονη Δήμητρα προχώρησε σε μεταμόσχευση και στους δύο πνεύμονες πριν από τέσσερις μήνες. Όπως περιέγραψε η ίδια στο Live News, η ζωή της πριν τη μεταμόσχευση ήταν επίπονη.

«Η ζωή μου πριν τη μεταμόσχευση ήταν αρκετά δύσκολη, αρκετά επώδυνη και επίπονη, γιατί ανά 15 ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο και 24 ώρες το 24ωρο ήμουν με οξυγόνο. Αυτό σημαίνει ότι με περιόριζε σε όλες μας τις μετακινήσεις, δεν είχα κοινωνική ζωή, δεν μπορούσα να δω από κοντά τους φίλους μου. Ήταν αρκετά δύσκολα», είπε.

Τότε στη ζωή της ήρθε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος της έδωσε ελπίδα.

«Ο κος Ανδρέας είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Ήρθε στη ζωή μου, γιατί ήταν το πρώτο τηλεφώνημα για ένα μόσχευμα που είχε βρεθεί, αλλά δεν μου έκανε. Όταν είχε έρθει στα Γιάννενα ήρθε και στο σπίτι μου, ήθελε να με γνωρίσει. Μου έδωσε τεράστια δύναμη και μου είπε «μη φοβάσαι, είμαι δίπλα σου, θα το παλέψουμε μαζί». Πρώτα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός. Από τότε κάθε μέρα με παίρνει τηλέφωνο για να δει πως είμαι, είναι δίπλα μου, είναι κομμάτι της ζωής μου. Είμαι δίπλα του και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Όπως είπε η Δήμητρα, μετά τη μεταμόσχευση ένιωσε πως ξαναγεννήθηκε.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια που μου χάρισε απλόχερα αυτό το δώρο. Μόνο ευγνωμοσύνη και σεβασμό μπορώ να νιώσω», κατέληξε.

Συγκλονίζει η επιστολή του 13χρονου Αλέξανδρου για τον Ανδρέα Ηλιάδη

Η εξομολόγηση μιας μάνας στο Live News που έχασε το παιδί της και δώρισε τα όργανά του για να σωθούν ζωές, μαζί με την επιστολή του 13χρονου Αλέξανδρου που σώθηκε στα χέρια του Ανδρέα Ηλιάδη καθηλώνουν.
Δύο καταθέσεις ψυχής για τον γιατρό και πάνω από όλα άνθρωπο, όπως τον χαρακτηρίζουν, που έδωσε μάχες με ευαισθησία και επαγγελματισμό στο πλευρό των ασθενών του.

Ο 13χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κορυφαίο εντατικολόγο μετά τις αιχμές του Αλέξη Κούγια, για εμπόριο οργάνων. Μέσα από την επιστολή του συνοψίζει τα δραματικά γεγονότα και γράφει πως εξαιτίας του γιατρού, οι γονείς του, έχουν κοντά τους ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους.

«Είμαι ο Αλέξανδρος και σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια είχα την ατυχία να μπω στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά και την τύχη να βρεθεί στο δρόμο μου ένας εξαίρετος γιατρός, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Κύριε Ανδρέα Ηλιάδη, θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη γιατί επέστρεψες στους γονείς μου ό,τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους… Εμένα», αναφέρεται στην επιστολή του 13χρονου.

O 13χρονος βρέθηκε στα χέρια του Ανδρέα Ηλιάδη μεταξύ ζωής και θανάτου.

«Πολυτραυματίας και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με παρέλαβε μέσα στη νύχτα και από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα του έπεσε πάνω μου για να σωθώ!», συνεχίζει η επιστολή.

Οι ελπίδες ήταν λιγοστές αλλά οι προσπάθειες της ομάδας του εντατικολόγου αδιάκοπες, με τον Ανδρέα Ηλιάδη να προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους γονείς και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Το παιδί κέρδισε τη μάχη κι σήμερα έχει επιστρέψει κανονικά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του.

«Ο άνθρωπος αυτός έδινε τον δικό του αγώνα σαν να ήμουν ο γιος του… Έτσι αντιμετωπίζει κάθε παιδί που αναλαμβάνει, σαν να είναι δικό του παιδί, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτός ο άνθρωπος έδινε συνέχεια κουράγιο στους γονείς μου, μα πάνω απ’ όλα, όταν λύγιζαν, τους έδινε ελπίδα».

Το ξέσπασμα μητέρας που έκανε δωρεά οργάνων

Έντονα ενοχλημένη από τους υπαινιγμούς σε βάρος του Ανδρέα Ηλιάδη και η μητέρα του 15χρονου Κωνσταντίνου που πέθανε από μια σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας.

Όπως λέει στο Live News, ποτέ ο Ανδρέας Ηλιάδης δεν της έκανε πρόταση για δωρεά οργάνων. Η απόφαση ήταν δική της, επειδή μέσα από τον θάνατο του γιου της, ήθελε να κάνει δώρα ζωής, σε ανθρώπους που κινδύνευαν.

«Για μένα ήταν απόφαση-λύση. Η καρδιά του θα συνεχίσει να χτυπά».

Ο κορυφαίος εντατικολόγος συνεχίζει τη δουλειά και κρατά πάντα χαμηλούς τόνους. Οι μάχες συνεχίζονται και ο ίδιος βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, με τις δηλώσεις ασθενών, ακόμη και ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους, να είναι ίσως τα μεγαλύτερα παράσημα στην έως τώρα επαγγελματική του πορεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.