Συγκλονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης: «Μου είχαν πει οι γιατροί ότι αν νοσούσε 10 χρόνια μετά, δεν θα πέθαινε»

Οι καινοτόμες θεραπείες του καρκίνου αποτελούν επανάσταση στη σύγχρονη ιατρική.

Οι επιβιώσαντες του καρκίνου αποτελούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω των καινοτόμων θεραπειών που έχει φέρει η αλματώδης πρόοδος στον τομέα της Ιατρικής και της Βιολογίας.

«Παλιά ο καρκίνος ήταν κατάρα, δεν λέγαμε ούτε το όνομά του», ανέφερε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» ο διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ηλίας Αθανασιάδης.

«Ψάχνουμε τη βιολογία του, βρίσκουμε τρόπο να εξατομικεύσουμε, άρα έχουμε πολλές επιλογές και ο ασθενής παίρνει τη θεραπεία που του ταιριάζει στην αρρώστια του και τον ίδιο. Σεβόμαστε τις επιλογές του για το πώς θέλει να διαχειριστεί τη ζωή του».

«Σημαντικό είναι να νιώσει ελεύθερος να επιλέξει τη θεραπεία του, αν θα κάνει ένα πιο σκληρό αγώνα, αλλά και η δυνατότητα να ζήσει μαζί με άλλους ανθρώπους να είναι μέρος της κοινωνίας, να συνεχίσει να ονειρεύεται και να μετέχει στις ζωές των άλλων».

Ιδιαίτερα, ο κος Αθανασιάδης τόνισε πως οι σύγχρονες θεραπείες μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή προοπτική και ελπίδα.

«Η ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα. Όταν, δηλαδή, κινητοποιηθούν τα λεμφοκύτταρα και χτυπήσει τον καρκίνο, αυτά παραμένουν και αλλάζουν την πορεία της ζωής του ανθρώπου για όλη τη διαδρομή του», συμπλήρωσε.

Σημαντική είναι η συμβολή των γιατρών σε όλη αυτή τη διαδρομή, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να προχωρήσουν τη ζωή τους, σεβόμενοι πάντα τις επιλογές τους.

Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη

Αναφερόμενος στην πρόοδο της επιστήμης και των καινοτόμων θεραπειών ο μουσικός Γιάννης Ζουγανέλης προχώρησε σε μία αποκάλυψη:

«Συνεργαζόμουν με τον Νίκο Ξυλούρη. Πιτσιρίκος ήμουν, αλλά μου έδωσε μεγάλη αξία. Έπαθα σοκ όταν έφυγε από καρκίνο και ένας γιατρός μου είπε – και τότε τα έχασα – ότι εάν ο Ξυλούρης είχε νοσήσει από καρκίνο 10 χρόνια μετά δεν θα πέθαινε», είπε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.