Συγκλονίζει ο γιατρός της Δανίας για τον Έρικσεν: Όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα – Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω

Όλος ο πλανήτης μιλάει για την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, με τον 29χρονο να γλιτώνει τα χειρότερα λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Τα δραματικά λεπτά περιέγραψε ο γιατρός των Δανών, Μόρτεν Μπόεσεν, ο οποίος ανέφερε ότι «όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα», υπογραμμίζοντας ότι «καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω».

«Όταν τον πλησίασα, είδα πως είχε αναπνοή αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Αμέσως ξεκινήσαμε τις πρώτες βοήθειες, όσον αφορά πρόβλημα με την καρδιά κάτι που ήταν η άμεση διάγνωση.

Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και τους υπόλοιπους που ήταν εκεί. Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω. Μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο», δήλωσε ο γιατρός.

Έρικσεν: «Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο»

Για το Κρίστιαν Έρικσεν μίλησε και η καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας του πανεπιστημίου St. George, Σαντζάι Σάρμα, η οποία συνεργάστηκε μαζί του όταν ήταν στην Τότεναμ.

«Κάτι πήγε πραγματικά λάθος. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αλλά η ερώτηση είναι τι συνέβη. Αυτό το παιδί (σ.σ. Έρικσεν) είχε φυσιολογικές εξετάσεις μέχρι το 2019, όποτε ποια είναι η εξήγηση για την καρδιακή ανακοπή;

Το γεγονός ότι είναι σταθερός και έχει τις αισθήσεις του είναι πολύ θετικό. Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω το πω απερίφραστα, πέθανε σήμερα, έστω και για λίγα λεπτά, αλλά συνέβη. Θα τον αφήσει κάποιο ιατρικό επιτελείο να παίξει ξανά; Η απάντηση είναι όχι.

Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα άσχημα ότι έφτασε το τέλος της καριέρας του, επομένως δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει άλλο παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο», είπε η Σαντζάι Σάρμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.