Συναγερμός για χολέρα σε κρουαζιερόπλοιο!

Ο Μαυρίκιος αρνήθηκε σε ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο την άδεια να αγκυροβολήσει στην πρωτεύουσα Πορτ Λούις υπό το φόβο ενδεχόμενου ξεσπάσματος χολέρας στο πλοίο. Τουλάχιστον 15 άτομα στο σκάφος «Norwegian Dawn» βρίσκονται σε απομόνωση.

Οι αρχές του Μαυρικίου δήλωσαν ότι η απόφαση να αποκλειστεί το πλοίο «ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία». Χθες συγκεντρώθηκαν δείγματα για έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται να γίνουν γνωστά αύριο (27/2).

Οι επιβάτες εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στομαχικής νόσου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στη Νότια Αφρική, δήλωσε εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line Holdings. Ένας Ολλανδός επιβάτης στο αεροσκάφος είπε στο BN DeStem ότι ο καπετάνιος του είπε ότι πιθανότατα εκδηλώθηκε επιδημία χολέρας στο πλοίο.

Υπήρξαν κρούσματα χολέρας στη Νότια Αφρική τους τελευταίους μήνες, με τη Ζάμπια να έχει πληγεί περισσότερο. Από τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 188.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από χολέρα σε επτά χώρες στη νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», ανέφερε η Λιμενική Αρχή του Μαυρικίου.Το πλοίο έφτασε στον Μαυρίκιο το βράδυ του Σαββάτου, μια μέρα νωρίτερα, επειδή δεν σταμάτησε στο νησί Ρεϋνιόν.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη πληρώματος. Περίπου 2.000 είχαν προγραμματιστεί να αποβιβαστούν στο Πορτ Λούις, ενώ άλλοι 2.000 αναμένεται να επιβιβαστούν ταυτόχρονα. Όσοι αποβιβάζονταν ή συμμετείχαν στην κρουαζιέρα θα το κάνουν τώρα στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line.

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.