Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (9/5) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γερμανίας, έχει επικαθίσει στο βυθό, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Βάρκιζας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας).
Στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το καταδυτικό σκάφος «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Τ.Σ. 4397, το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΙ» Ν.Λ. 364 και το Α/Κ «ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ» Σ.Λ. 703.
Το Ι/Φ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του «ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ» και στη συνέχεια αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βάρκιζας.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού , απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
















































