Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στη Σοφία Μπεκατώρου

Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τις καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Σε μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση, 756 αθλήτριες του υγρού στίβου (Κολύμβηση κλασική, τεχνική, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση) υπογράφουν μια κοινή ανακοίνωση και ενώνουν τις φωνές τους με στόχο να μπουν όρια στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων με τον αθλητισμό.

Το κείμενο αναφέρει:

Με αφορμή την ομολογία της τραυματικής εμπειρίας της Σοφίας Μπεκατώρου, αποφασίσαμε (η Κατερίνα Κλέπκου κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ εθνική ομάδα 1984 -1999 και η Κατερίνα Καραγιάννη του ΑΡΗ εθνική ομάδα 1983 -1991) να γίνουμε μαζί με παλιές και νέες αθλήτριες του υγρού στίβου, μια ανεξάρτητη δύναμη συμπαράστασης δίπλα στη Σοφία με απώτερο σκοπό, να δώσουμε στις νέες αθλήτριες φωνή για να καταγγέλλουν κάθε παρόμοια ενέργεια που τις θίγει και τις προσβάλλει.

Ενωθήκαμε όλες μαζί για να υπενθυμίσουμε, πως τα οφέλη του αθλητισμού που εμείς βιώσαμε είναι πολύ περισσότερα και ουσιαστικότερα από όσα μας ενόχλησαν. Δεν ξεχνάμε ότι οφείλουμε πολλά στο ότι υπήρξαμε αθλήτριες. Η κίνηση μας αυτή αποσκοπεί στο να μπούνε όρια στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων με τον αθλητισμό.

Θέλουμε πρωτίστως να μην υποτιμηθεί η προσφορά του αθλητισμού στους νέους και στο κοινωνικό γίγνεσθαι και ταυτόχρονα να προστατευθούν οι νέοι αθλητές και οι αθλήτριες, από κακόβουλες ενέργειες».

Ομόφωνα και ομόψυχα:

756 αθλήτριες του υγρού στίβου

(Κολύμβηση κλασική, τεχνική, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση).

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.