Σύνταγμα: Βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (video)

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος από πολίτες που διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα πολίτες απαιτούν να αρθεί το υποχρεωτικό εμβόλιο στους εργαζόμενους, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Σήμερα μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε νέα τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό για εργαζομένους σε γηροκομεία, δομές ΑμεΑ και υγειονομικούς, στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι θα είναι πλέον υποχρεωμένοι όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στους εργοδότες και τους προϊσταμένους τους. Μάλιστα όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, θα κληθεί να απέχει από την εργασία του και θα παύεται η καταβολή του μισθού του, ενώ οι εργοδότες που θα απασχολούν ανεμβολίαστο προσωπικό, θα είναι αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα πρόστιμα που θα αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  "Το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο - Δεν χρειάζεται lockdown"

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης, υγειονομικοί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σύνθημα «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα».

newsbreak.gr