Συντάξεις: Πότε θα λάβουν αναδρομικά 52 μηνών 20.000 συνταξιούχοι

Αναδρομικά στις συντάξεις 52 μηνών αναμένουν 20.000 συνταξιούχοι την Άνοιξη

Αναδρομικά έως και 52 μηνών που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεών τους, τον Απρίλιο, αναμένουν τουλάχιστον 20.000 συνταξιούχοι. Τα αναδρομικά θα προκύψουν ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το ύψος της σύνταξής τους.

Τα αναδρομικά αφορούν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων πριν και μετά το νόμο Κατρούγκαλου και Βρούτση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι αυξήσεις

Οι διαδικασίες επαναυπολογισμού κινούνται ταχύτερα μετά από την εφαρμογή διόρθωσης των εννέα πιο συνηθισμένων περιπτώσεων λάθους. Όσοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία κερδίζουν την αύξηση που αντιστοιχεί στα επιπλέον των 30 ετών ασφάλισης, την διόρθωση του λάθους στον επιπλέον χρόνο ασφάλισης και την αύξηση στην κανονική σύνταξη του 7,73% πέρισυ και 3,1% από τον ν. Βρούτση.

Οι δικαιούχοι:

Όσους συνταξιοδοτήθηκαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης – συνταξιούχους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, χωρίς εφαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης τόσο του ν. Κατρούγκαλου όσο και του ν. Βρούτση γι’ αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων.

Συνταξιούχους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, από 13/9/2019, με 30 έτη ασφάλισης και άνω, των οποίων η σύνταξη δεν έχει επαναυπολιγιστεί

Συντάξεις γήρατος, χηρείας, συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση πριν και μετά τον ν. Κατρούγκαλου.

Παράλληλα, για τις 17 Απριλίου ορίστηκε η δικάσιμος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για να εξετάσει το παραπεμπτικό ερώτημα του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου που αφορά τα δώρα και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων για την περίοδο 2013-2018.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.