Σύριζα: 2η περιοδεία κλιμακίου σε Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Υγείας, Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Ανδρέα Ξανθό, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Κορωπίου, Βάρης, Καλυβίων, Λαυρίου και τη δομή ΑΜΕΥ στην Κερατέα.

Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο εξόρμησης σε Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής, που οργάνωσε στις 15 Μαρτίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνεργασία με τις ΟΜ των περιοχών αυτών.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εγκληματική πολιτική της που έχει οδηγήσει στην υγειονομική τραγωδία αλλά και για τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Ειδικά για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επισήμανε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί στην οργανωμένη προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας και στην κατ’οίκον φροντίδα ασθενών, το οποίο αν είχε συμβεί θα περιόριζε σημαντικά την καθυστερημένη αναζήτηση ιατρικής φροντίδας, τους αποτρέψιμους θανάτους και την αυξημένη θνησιμότητα στη χώρα.

Δήλωσε ότι απαιτείται ένα νέο φιλόδοξο πολιτικό σχέδιο για τον κρίσιμο τομέα της υγείας, που θα περιλαμβάνει μόνιμες προσλήψεις, μηχανισμό αυτόματης αναπλήρωσης των κενών συνταξιοδότησης και ειδικά κίνητρα στελέχωσης άγονων δομών και τμημάτων του ΕΣΥ.

Στις επισκέψεις και στις συναντήσεις με εκπροσώπους των δομών και των εργαζομένων συμμετείχαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής Νάσος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Τζανετής, μέλος της Κ.Ε.Α. και πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Επίσης, παρέστη η Χρυσάνθη Κισκήρα, πρώην υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, ο Γιώργος Αντύπας, πρώην υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ και ο Ευάγγελος Τρυγώνης, μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και πρώην αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής συμμετείχε η Συντονιστής Ζαννέτ Τσίπρα, η υπεύθυνη της Επιτροπής Υγείας Ευαγγελία Τσιούνη, και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς και οι συντονιστές και μέλη των πέντε ΟΜ Κορωπίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλυβίων, Λαυρίου και Κερατέας που ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία της δράσης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η τρίτη κατά σειρά εξόρμηση σε Κέντρα Υγείας και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός οργανωμένων επισκέψεων στο σύνολο των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.