Τα 10 νησιά που θα επισκέπτονται οι Τούρκοι με βίζα – εξπρές

Να επισκέπτονται δέκα ελληνικά νησιά για επτά ημέρες όλο το χρόνο, μέσω της χορήγησης βίζας, θα μπορούν πλέον οι Τούρκοι πολίτες.

Η εν λόγω είδηση επιβεβαιώθηκε και κατά τις κοινές του δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει λόγο για μια πρωτοβουλία με ένα ισχυρό μήνυμα που δηλώνει ότι “τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι “αναφορικά με τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος για την ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η χώρα μας στηρίζει τη διευκόλυνση χορήγησης θεωρήσεων στο πλαίσιο πάντα του ευρωπαϊκού κεκτημένου ώστε να μπορεί η νέα γενιά της Τουρκίας, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, οι φοιτητές να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη”.

Τη συμφωνία είχε επιβεβαιώσει ήδη χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης μίλησε για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει με την Τουρκία συμφωνία για χορήγηση βίζας Τούρκων πολιτών, τονίζοντας ότι “είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού”.

Τα δέκα νησιά είναι τα εξής:

Λήμνος
Λέσβος
Χίος
Ρόδος
Σύμη
Καστελόριζο
Σάμος
Λέρος
Κάλυμνος
Κως

Τονίζεται ότι αυτή η διευκόλυνση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή σεζόν, θα είναι για όλο το χρόνο για πρώτη φορά.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.