Τα κρούσματα και οι φήμες για το κορονοπάρτι

Οκτώ κρούσματα μέσα σε μια ημέρα μετράει το νησί της Πάτμου, ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε χθες με ελικόπτερο μέσα σε ειδική κάψουλα στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Το όγδοο κρούσμα εντοπίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια των τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλόμαστε. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης».

Ζήτησε επίσης να προβλεφθεί από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την διαχείριση της κρίσης στα νησιά και την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 167 κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Την ίδια στιγμή φήμες λένε ότι γνωστή κοσμική κυρία από την Αθήνα που διατηρεί παραθεριστική κατοικία στην Πάτμο φέρεται να οργάνωσε πάρτι για τα γενέθλιά της το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Στο πάρτι εικάζεται ότι έδωσαν το παρών 18 άτομα ανάμεσα στους οποίους φέρεται να είναι και πρώτος τη τάξει τοπικός άρχοντας Λευτέρης Πέντες.

Εάν οι φήμες ισχύουν και έλαβε χώρα το κορονοπάρτι με τον συγχρωτισμό τόσων ατόμων και του Δημάρχου μέσα σε ένα σπίτι, αυτό είναι κάτι που θα φανεί τα επόμενα 24ωρα.

Δείτε ακόμα:  Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχεται επιδείνωση από Δευτέρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

protothema.gr