«Τέλος οι τηλεδιασκέψεις» – Ακόμα και η Ζοοm καλεί τους υπαλλήλους της πίσω στο γραφείο

Η Zoom ζητά από όλους τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, όταν η τεχνολογική εταιρεία έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς ως ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνίας για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο που αναγκαστικά έπρεπε να εργαστούν εξ αποστάσεως από το σπίτι τους.

Η Zoom, η οποία παραμένει ηγέτης στην τάση της τηλεργασίας μετά την πανδημία, ζητά τώρα από όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων από ένα γραφείο της εταιρείας να εργάζονται τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα σε ένα υβριδικό πρόγραμμα.

«Πιστεύουμε ότι μια δομημένη υβριδική προσέγγιση – που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι που ζουν κοντά σε ένα γραφείο πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους δύο ημέρες την εβδομάδα για να αλληλεπιδρούν με τις ομάδες τους – είναι πιο αποτελεσματική για το Zoom», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Business Insider. «Ως εταιρεία, είμαστε σε καλύτερη θέση να χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας τεχνολογίες, να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να υποστηρίζουμε τους διεθνείς πελάτες μας».

Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Χοσέ εξαπλασιάστηκαν από το 2020 όταν η πανδημία και τα lockdown που υιοθέτησαν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάγκασε εκατομμύρια υπαλλήλους να εργαστούν εξ αποστάσεως, από την οικία τους. Το Zoom εκτινάχθηκε τότε και αναδείχθηκε γρήγορα ως η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης.

Ανώμαλη προσγείωση

Προς το τέλος του 2021, ωστόσο, η μετοχή του Zoom έπεσε κατακόρυφα και η εταιρεία έχει χάσει από τότε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Η μετοχή παρέμεινε στάσιμη και φέτος καθώς οι εργαζόμενοι πολλών επιχειρήσεων επέστρεψαν στα γραφεία τους, μειώνοντας την εξάρτηση από τις τηλεδιασκέψεις, όπως ανέφερε το Business Insider.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Zoom εκτίμησε ότι μόνο το 2% των υπαλλήλων της εργάζονταν στους χώρους γραφείων της.

Το Zoom έχει δύο γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και στο Ντένβερ του Κολοράντο, καθώς και πολυάριθμες διεθνείς τοποθεσίες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 8.400 άτομα σε όλο τον κόσμο.

«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ολόκληρη την πλατφόρμα Zoom για να διατηρήσουμε τους υπαλλήλους και τις διάσπαρτες ομάδες μας συνδεδεμένους και να εργάζονται αποτελεσματικά», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΟΤ.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.