Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Δυστύχημα Τέμπη: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ απολογήθηκε σήμερα στον εφέτη ανακριτή

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σήμερα σε ένα πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2018-2019 ο οποίος απολογήθηκε νωρίτερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον συγκεκριμένο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Η δίωξη του έχει να κάνει με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης. Θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξη του μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη Αυγούστου.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.