Τέμπη: Η ανατριχιαστική περιγραφή του πατέρα του Γιώργου που πήγε να πάρει ένα νερό από το κυλικείο και δεν γύρισε ποτέ

Για τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος ο χρόνος έχει σταματήσει στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Λυσίμαχος Παπάζογλου, έχασε στο τραγικό δυστύχημα τον 22χρονο γιο του, Γιώργο, φοιτητή του τμήματος Φυσικής, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει επισκεφτεί το σημείο της σύγκρουσης -κάτι τέτοιο ήταν πέρα από τις δυνάμεις του. Ίσως το κάνει σήμερα.

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, ανήμερα της τραγικής επετείου, φιλοξενείται στο Voria Podcast και μιλάει για το πώς πέρασαν αυτοί οι δύσκολοι μήνες. Μας συστήνει τον Γιώργο και εξομολογείται τι κάνει ο ίδιος για να κρατήσει τη μνήμη του ζωντανή.

Μιλάει για την Εξεταστική Επιτροπή και για την πορεία της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Ζητεί δικαίωση για την αδιανόητη απώλεια του γιου του και άλλων 56 ανθρώπων.

«Κανείς πολιτικός δεν έχει πει ποτέ στην Ελλάδα “φταίω και θα πληρώσω”», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου.

Η ανατριχιαστική περιγραφή του πατέρα του Γιώργου που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Δεν πιστεύουμε ότι το παιδί έχει φύγει», είπε στην αρχή και περιέγραψε το εφιαλτικό εκείνο βράδυ.

«Δεν είχαμε κοιμηθεί και μας πήρε τηλέφωνο φίλος του γιου μου από την Ολλανδία που τον είχε καλέσει η φίλη του γιου μας που ήταν μαζί στο τρένο αλλά δεν ήξερε το τηλέφωνό μας για να μας πει ότι ψάχνουν τον Γιώργο και δεν απαντάει.

Μας είπε ότι εκτροχιάστηκε το τρένο, αυτή ήταν έξω και ο Γιώργος είχε πάει να πάρει νερό και δεν γύρισε. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε και μετά νεκρώθηκε. Φύγαμε για Λάρισα στον δρόμο ακούγαμε τις ειδήσεις που έλεγαν ένας νεκρός, δύο νεκροί, πέντε νεκροί, δέκα νεκροί. Πήγαμε στη Λάρισα και βλέπαμε τα ασθενοφόρα να έρχονται με πτώματα. Πήγαμε στο Πανεπιστημιακό όπου εκεί μας ανακοίνωσαν τη λίστα με τους τραυματίες. Εκεί δεν ήταν το παιδί. Και στις 2 η ώρα μας είπαν δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, αυτοί ήταν. Μετά μας πήγαν σε ένα ξενοδοχείο και περιμέναμε την ταυτοποίηση», είπε συγκλονίζοντας.

Ο Γιώργος Παπάζογλου όπως και πολλοί άλλοι από τους 57 νεκρούς του τρένου ήταν στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη

zougla.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.