Θ. Καρέλλας-Θ. Χουλιάρας: «Κακή Φωτιά», νέος δίσκος με μελοποιημένη ποίηση

«Κακή Φωτιά» τιτλοφορείται ο νέος δίσκος του Θοδωρή Καρέλλα και του Θανάση Χουλιαρά, που θα κυκλοφορήσει στις 12/1/2021 και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ολοκληρωμένης συνθετικής εργασίας, με γενικό τίτλο «Δοκιμασία».

Ο δίσκος περιλαμβάνει ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Θοδωρή Καρέλλα. Όλα τα τραγούδια στον δίσκο ερμηνεύει ο Θανάσης Χουλιαράς, ενώ σε ένα τραγούδι συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Δημήτρης Ανδρονιάδης.

Ενόψει της κυκλοφορίας, δίνονται στη δημοσιότητα δυο τραγούδια από τον νέο δίσκο.

Δείτε ακόμα:  Μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος!

«Το αληθινό μας ρούχο», ονομάζεται το ένα τραγούδι, σε ποίηση Μενέλαου Λουντέμη (ακούστε το παρακάτω).

«Αφιέρωμα (Η πεταλούδα)», σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, είναι το δεύτερο τραγούδι (ακούστε το παρακάτω).

Όπως σημειώνουν ο Θανάσης Χουλιαράς και ο Θοδωρής Καρέλλας, «στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε βαθιά από ένα ασφυκτικό και γενικευμένο “I can’t breathe”, θέλουμε, μέσα από την ασίγαστη φλόγα του λόγου της ποίησης, να προσφέρουμε μια ανάσα ελπίδας και μαχητικότητας. Αποφασίσαμε, λίγο νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου “Κακή Φωτιά”, να μοιραστούμε δύο τραγούδια, που το καθένα με τον τρόπο του φέρει και ταυτόχρονα ξορκίζει το φορτίο αυτής της δύσκολης χρονιάς. Με τον βαθιά ανθρωπιστικό και αυτονόητα αντιρατσιστικό λόγο του Μενέλαου Λουντέμη στο “Αληθινό μας ρούχο” να συμπορεύεται με την σκοτεινή αλλά καθαρτήρια υπαρξιακή ευαισθησία του Κώστα Καρυωτάκη στο “Αφιέρωμα (Η πεταλούδα)” στέλνουμε το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας για το 2021».

Δείτε ακόμα:  Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας προτείνει την ταινία "Ο Αξέχαστος μήνας" (βίντεο)

Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Σωτηρίου