Θάνατος Ελληνίδας στο Μπορντό: Οι ισχυρισμοί του εστιάτορα για τα βάζα με τις σαρδέλες

Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Μπορντό, όπου πέθανε η 32χρονη Ελληνίδα. Οι ισχυρισμοί για τα βάζα με τις σαρδέλες.

Δεν έχει καταλάβει ακόμα, σύμφωνα με τον δικηγόρου του, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Tchin Tchin στο Μπορντό, τι οδήγησε στον θάνατο 32χρονη Ελληνίδα, που κατανάλωσε σαρδέλες στο κατάστημά του και έφυγε από τη ζωή εξαιτίας αλλαντίασης. Υπενθυμίζεται ότι 12 άτομα που είχαν καταναλώσει σαρδέλες στο συγκεκριμένο wine bar νοσηλεύτηκαν, επτά εκ των οποίων, μάλιστα, βρέθηκαν στη ΜΕΘ.

Ο Στεφάν Γκιτάρντ, ο συνήγορος του εστιάτορα, μίλησε στην εφημερίδα Sud Ouest και τόνισε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα με την DDPP (Direction Départementale de la Protection des Populations), για να εντοπίσει και άλλους πελάτες που μπορεί να έχουν καταναλώσει τις κονσερβοποιημένες σαρδέλες του.

«Συντετριμμένος»

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος τόνισε: «Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος. Έμαθε για την έρευνα και του εξήγησα πώς λειτουργεί. Δεν σκέφτεται καθόλου τον εαυτό του. Του εξήγησα ότι διακυβεύονται πολλά, αλλά δεν είναι η προτεραιότητά του. Η προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς, πως όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο θα πάρουν εξιτήριο και, φυσικά, σκέφτεται αυτή την οικογένεια που έχασε ένα αγαπημένο πρόσωπο μόλις 32 ετών. Αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει. Όλη την περασμένη εβδομάδα την πέρασε με την DDPP Πέρασαν ώρες προσπαθώντας να εντοπίσουν τα άτομα που δοκίμασαν σαρδέλες στο μαγαζί του. Συνεργάστηκε ολόψυχα. Είναι σωματικά εξαντλημένος. Αλλά θα αναλάβει τις ευθύνες του και παραμένει στη διάθεση των ερευνητών».

«Ακόμα προσπαθεί να καταλάβει»

Για το τι πιστεύει ότι συνέβη, ο δικηγόρος απάντησε: «Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων. Ο πελάτης μου παρουσίασε την απόδειξη για τη χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποίησε κατά τη διαδικασία συντήρησης των σαρδελών, η οποία μαγειρεύει στους 30 με 100 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή, οι οποίες ήταν να μαγειρέψει για μία ώρα. Μήπως ήταν απαραίτητο να μαγειρέψει τις σαρδέλες για περισσότερο χρόνο σε υψηλότερη θερμοκρασία; Ο DDPP διέταξε να καθαρίζονται τα πάντα, αλλά όλα ήταν καθαρά. Ήταν, όμως, αυτό αρκετό; Ακόμη προσπαθεί να καταλάβει».

Στο ερώτημα γιατί, από τη στιγμή που κάποιες σαρδέλες είχαν άσχημη μυρωδιά, δεν πετάχτηκαν όλα τα βάζα, ο δικηγόρος απάντησε: «Όταν μίλησε στον Τύπο το βράδυ της Δευτέρας, ήταν δικαιολογημένα πολύ αναστατωμένος. Το βέβαιο είναι ότι πέταξε δύο ή τρία βάζα που περιείχαν τέσσερις σαρδέλες το καθένα, τα οποία, όταν τα άνοιξε, κατάλαβε ότι δεν είχαν αποστειρωθεί, καθώς κανένα από αυτά τα βάζα δεν έκανε το χαρακτηριστικό κλικ όταν τα ανοίγεις. Σέρβιρε λοιπόν αυτά που θεωρούσε ότι ήταν εντάξει. Αλλά, προφανώς, δεν ξεχώρισε τις σαρδέλες μέσα στο ίδιο βάζο».

Τα ερωτήματα

Επιπλέον, ο Στεφάν Γκιτάρντ σημείωσε: «Θα έπρεπε να τα πετάξει όλα τα βάζα; Αυτό είναι, προφανώς, ένα από τα ερωτήματα που τον στοιχειώνουν. Αλλά δεν σκέφτηκε πως υπήρχε κίνδυνος εκείνη τη στιγμή. Το οικονομικό ενδιαφέρον αυτής της παρτίδας με σαρδέλες ήταν μηδαμινό. Μιλάμε για περίπου 15 βάζα, τα οποία κοστίζουν 8 ευρώ το καθένα».

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.